Radionica “Znameniti Virovitičani” i dvije izložbe u Dnevnom boravku u povodu Rokova

Dnevni boravak Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, uz provođenje epidemiološkim mjera zaštite Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima. U povodu obilježavanja Dana grada Virovitice, Rokova, organizirana je radionica “Znameniti Virovitičani”.

Svi sudionici aktivno su sudjelovali u radionici tijekom koje je navedeno više od stotinu Virovitičana rođenjem ili prirođenjem koji su obilježili svojom djelatnošću život našeg grada ili pronijeli ime grada u Hrvatskoj i Svijetu. To su ljudi iz kazališnog, vjerskog, znanstvenog, književnog, sportskog i opće društvenog života.

 

U radionicu se aktivno uključio i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica pročitavši dva ulomka iz djela Branislava Glumca.

IMG 4051 Custom

Uz to otvorene su dvije izložbe. Prva su radovi u kolažu stalnih korisnika Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa, koje su radili za vrijeme radionice u posjeti Likovnom klubu „Nikola Trick“.

Drugu izložbu su pripremili djelatnici Gradske knjižnice a nosi naslov „oni su zavičajni, a već odavno u Europi“. Ona prikazuje dvadesetak osoba s prostora Virovitičko – podravske županije koji su poznati diljem Hrvatske i svijeta.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”600856″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content