Stigla promjena vremena: Oblačno, mjestimice s kišom, a sutra mogući grmljavinski pljuskovi

Nakon tjedna toplinskih valova, stiže osjetna promjena. Od jutra je u kopnenim područjima oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom.

Prema prognozi DHMZ-a danas stiže postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu će pljuskovi biti češći i intenzivniji poslijepodne i navečer. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, no prema večeri poneki je pljusak moguć na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 stupnjeva Celzijevih, u Dalmaciji i malo viša.

I u nastavku tjedna bit će slično sve do četvrtka.

5aa2814e1e37986f7030

Uglavnom će biti promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. U utorak, a na kopnu i u srijedu, oborina može biti obilna. Već u srijedu smirivanje na sjevernom Jadranu, od četvrtka i u ostalim predjelima. Na kopnu će puhati umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U utorak će na Jadranu umjereno i jako jugo postupno slabjeti te na sjevernom dijelu okrenuti na buru. U srijedu će se bura proširiti duž obale i pojačati, a pod Velebitom će biti i olujnih udara. U četvrtak vjetar u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura osjetno niža, u četvrtak u blagom porastu.

– Jamačno će mnogima, osobito u unutrašnjosti, dobro doći osvježenje od utorka, ali ne i od ponedjeljka navečer do četvrtka poslijepodne opet česta kiša, povremeno i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom, na Jadranu i pijavice…

No, prije svega toga, u ponedjeljak će još u većini Hrvatske biti suho, pa i barem djelomice sunčano i razmjerno toplo, uglavnom i vruće, u nekim krajevima uz nastavak opasnosti od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, ali tijekom dana i sve nestabilnije, uz mnogima teško podnošljivu sparinu te sve izraženiju južinu – piše Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content