Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Nova Bukovica

U prigodi proslave Dana Općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, u novobukovačkom Domu kulture, uz poštivanje epidemioloških mjera, upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Bukovica. Protokol svečanosti započeo je polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, a potom i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika.

Vijenac su zajedno položili načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, njegov zamjenik Tomislav Dereš, predsjednik novobukovačkog Općinskog vijeća Franjo Kraljik i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, dok je molitvu predvodio župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Mario Matijević.
Upaljene lampione položili su i predstavnici Općinskog odbora HDZ-a Nova Bukovica, a odavanju počasti svim hrvatskim braniteljima, između ostalih, odali su i načelnik Općine Crnac Mato Damjan, zamjenik načelnika Općine Mikleuš Dalibor Lipovac, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predstavnici Grada Slatine, a uz novobukovačke vijećnike i predsjednike Vijeća mjesnih odbora našli su se tu i predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici gotovo svih relevantnih institucija i civilnih udruga te vjerskog i kulturnog života s kojima Općina Nova Bukovica gaji dobre odnose i još bolju suradnju na zadovoljstvo svojih mještana. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik, naznačivši odgovornost i značaj vijećnika u lokalnoj zajednici, dok je o provedenim i započetim projektima te planovima u idućem razdoblju govorio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, koji je stanovnicima općine čestitao blagdan Velike Gospe.

U ime svih nazočnih gostiju, riječi podrške i čestitke povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputio je i zamjenik župana Marijo Klement.Zamjenik župana Marijo Klement naglasio je kako Virovitičko-podravska županija podržava rad svih naših općina i gradova, kako je tu niz zajedničkih projekata, od između ostalih, sufinanciranja radnih materijala učenicima osnovnih škola do širokopojasnog interneta, jer je Nova Bukovica u suradnji sa Županijom i sedam ostalih općina s područja VPŽ, potpisala ugovor o “Razvoju širokopojasnog interneta“. Ipak, Marijo Klement je i kao načelnik Stožera Civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apostrofirao borbu protiv korona virusa.

IMG 5536 1 e1597245654248

– Kao načelnik Stožera Civilne zaštite Virovitičko-podravske županije zahvaljujem se na angažmanu stanovnicima općine Nove Bukovica i članovima općinskog Stožera za sprječavanju bolesti COVID 19. Posebno bih ovdje naglasio angažman vatrogasaca s područja ove općine, kao uostalom i iz cijele Virovitičko-podravske županije koji su nesebičnim angažmanom učinili puno u sprječavanju širenja korona virusa – istaknuo je zamjenik župana Marijo Klement.

Osim što je ovogodišnja sjednica općinskog Vijeća bila obogaćena izložbom fotografske baštine novobukovačkog fotografa Josipa Mihuljeca koja je pripremljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina, u spomen na poginule hrvatske branitelje i čast Dana općine kao i svake godine, mjestima općine Nova Bukovica krenuvši iz Bjelkovca tradicionalno je trčala neumorna ekipa hrabrih Glasnika istine. U ovogodišnjoj utrci dugoj 9 km trčali su: Goran Draksler, Zlatko Milošević, Nenad Pelengić, Robert Knapić, Mario Krznarić, Božidar Smokrović, Mario Kovač i njihov predsjednik Pavo Tutenov uz logističku podršku predstavnika DVD-a Nova Bukovica – Brezik… (www.vpz.hr, www.radioslatina.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Mihaela Feldi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content