U Gradskom društvu Crvenog križa u Virovitici održana početna konferencija projekta “Mobilnost za samostalnost”

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica danas (četvrtak) je održana početna konferencija projekta „Mobilnost za samostalnost“, u koji su, uz nositelja Hrvatski Crveni križ GDCK Virovitica, uključeni kao partneri Grad Virovitica, Hrvatski Crveni križ GDCK Križevci, Hrvatski Crveni križ GDCK Valpovo, Hrvatski Crveni križ GDCK Daruvar, Općina Suhopolje, Općina Lukač, Općina Pitomača, Općina Špišić Bukovica i Općina Gradina.

Ukupni iznos projekta u bespovratnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, učinkoviti ljudski potencijali, je 1.447.964,37 kuna.

Kroz projekt je predviđeno pružanje prijevoza i pratnje starijim i nemoćnim osobama, koje se nalaze na udaljenim područjima na kojima djeluje GDCK Virovitica, s osobnim i kombi vozilom, organiziranje Dnevnog boravka za starije osobe u općini Suhopolje, pružanje psihosocijalne podrške i usluge pratnje i prijevoza osobama oboljelim od Alzheimerove demencije i drugih demencija, organiziranje zajedničkih radionica u partnerstvu s GDCK Daruvar, Križevci i Valpovo u svrhu poboljšanja pružanja socijalnih usluga i organiziranje javnih predavanja za obitelji osoba uključenih u projektne aktivnosti.

IMG 4058 Custom

Krajnji korisnici projekta su starije osobe od navršenih 65 godina života i više te osobe oboljele od Alzheimerove demencije i drugih demencija. Predviđeno je ukupno obuhvatiti 250 krajnjih korisnika. Kroz projekt će se zaposliti četiri pratiteljice starijih osoba u vozilu, jedna pratiteljica osoba oboljelih od Alzheimera i drugih demencija i jedan voditelj Dnevnog boravka u Suhopolju. Jedan zaposlenik u projektu bit će educiran za rad s osobama oboljelim od Alzheimera i drugih demencija, a jedan zaposlenik GDCK Virovitica bit će educiran za rad na izvaninstitucionalnim oblicima socijalnih usluga u zajednici. Projekt će povećati dostupnost i kvalitetu socijalnih usluga. Kroz projekt će biti kupljena dva nova vozila. Predviđeno trajanje projekta je od 20. srpnja 2020 do 19. srpnja 2022.

IMG 4059 Custom

Grad Virovitica i općine partneri pomoći će u odabiru korisnika na svom području, a GDCK Valpovo, Daruvar i Križevci doprinijet će sinergijskom učinku provedbe i širenju mreže socijalnih usluga na regionalno razini. Bit će izrađene radna bilježnica i stručni priručnik o doprinosu ovakvih oblika socijalnih usluga u zajednici.

Projekt je predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac, a sve aktivnosti je prigodnim riječima podržala zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content