U Orahovici otvorena 17. Ljetna škola mladih Crvenog križa

U Centru za edukaciju Orahovica otvorena je tradicionalna 17. Ljetna škola mladih Crvenog križa koja će trajati do 28. kolovoza. U školi sudjeluje 70-tak mladih iz društava Crvenog križa, ovoga puta samo s područja Osječko-baranjske županije.

1908ljetnaskola

-Zbog epidemioloških prilika, ovogodišnja Ljetna škola održat će se uz primjenu uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te bez sudjelovanja mladih iz drugih društava Hrvatskog Crvenog križa s područja Republike Hrvatske i drugih društava Crvenog križa susjednih zemalja. Na Ljetnoj školi mladi će biti osposobljeni za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim su programima prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, obuka za voditelja klubova mladih Crvenog križa te obuka za članove terenskih jedinica Crvenog križa u okviru koje je poseban naglasak stavljen na djelovanje u izvanrednim situacijama.

Marko Dukic

Također će biti provedene radionice i edukacije iz područja međunarodnog humanitarnog prava, humanitarne diplomacije, klimatskih promjena te radionice s ciljem osnaživanja mladih za proaktivno djelovanje u osmišljanju, pripremi i provedbi humanitarnih aktivnosti – rekao je prilikom otvaranja Škole njen rukovoditelj i ravnatelj Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić, a voditelj aktivnosti te zamjenik ravnatelja CK OBŽ Goran Latković dodao.

-Uz sve teme, ove godine će biti obrađena i tema trenutnih izvanrednh stanja, naravno riječ je o stanju s koronavirusom, kako pomoći oboljeloj osobi, što učiniti i slično. Naravno kao i uvijek na ovoj školi, mladi će učiti mlade na što smo posebno ponosni i po čemu smo poznati – rekao je Latković.

Goran Latkovic

Kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznat je kako u okvirima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenih križeva regije, tako i u široj društvenoj zajednici. I ovogodišnja 17. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održava se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije:

-Želim da se svi ove godine zarazite, naravno ne virusom korone, nego virusom Crvenog križa koji će vas voditi kroz cijeli život bili u njemu ili ne, ali sam siguran da će znati prepoznati potrebe prijateljstva i čovjeka u zajednici. Ovo je jubilarna 15. Ljetna škola za Orahovicu i siguran sam da će biti najbolja do sada – rekao je ravnatelj GDCK Osijek Denis Ćosić.

Denis Cosic

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content