U virovitičkoj knjižnici Predstavljena zbirka “Poezija u svemu” Tonija Vukovića

Zbirka “Poezija u svemu”, prvijenac mladog virovitičkog autora Tonija Vukovića, predstavljena je u knjižnici u četvrtak, 13. kolovoza. Uz autora o zbirci su govorile urednica i lektorica Izabela Babić te recenzentica i ilustratorica naslovnice Natalija Vidak.

Sve nazočne pozdravio je ravnatelj Alen Bjelica koji je mladom autoru čestitao i poželio još zbirki pjesama i lijepih predstavljanja. Istaknuo je kako će zbirka imati svoje mjesto u Zavičajnoj zbirci koja je zaštićena i koja ima posebnu pažnju. I doista, “Poezija u svemu” je „virovitički proizvod“ tiskan u splitskoj nakladničkoj kući Redak iz Splita.

7 2048x1536 1
Foto: knjiznicavirovitica.hr

Publika je mogla uživati u 18 odabranih pjesama od 220 koje je Toni napisao. Tu se našla Čokolada, Mačja sreća, Palačinke, Biti ili ne biti, Ljudska navika, Nevrijeme…

Toni voli pisati pjesme u formi rime, a piše o svemu. Voli čitati, promišljati, ima nekoliko hobija, voli pisati za djecu. Sve za Tonija može biti inspiracija.

Recenzentica Vidak je istaknula da su njegove pjesme na izgled jednostavne, a u stvari duboke i smislene, u kojima Toni otkriva suptilni osjećaj za dom, domovinu, red, želju da stvari oko nas budu bolje, vedrije i čovječnije. Urednica Babić je uz autora čitala stihove te istaknula njegovu marljivost i pozitivan stav prema sebi i svijetu.

Rodoljubaši, Dinko Magenhajm i Matej Hajmaši glazbenim izvedbama obogatili su večer.

(knjiznicavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content