Vatrogasci pobijedili vatrenu stihiju između Markova i Nove Šarovke kod Slatine

Jučer (petak), nešto poslije 17 sati između slatinskog prigradskog naselja Markovo i Nove Šarovke (općina Sopje) izbio je požar na otvorenom prostoru. Vatra je zahvatila veliku površinu nasada kulture za proizvodnju biomase miscanthus te je zaprijetila sušarama slatinskog Agroduhana i plinskoj stanici, a postojala je mogućnost širenja i na kuće u Novoj Šarovki.

Na mjesto požara ubrzo su stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slatina i operativni vatrogasci DVD-a Sopje, ali pošto je vatra zahvatila veliku površinu miscanthusa, pozvano je još vatrogasnih vozila s vodom. Tako su na požarište upućene još tri cisterne iz Slatine i jedna iz Vaške, a ubrzo su stigli i vatrogasci iz DVD-a Čađavica i DVD-a Noskovci. Iznimnim naporima i velikom požrtvovnošću vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar i donekle staviti vatru pod kontrolu, a dolaskom vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Nova Bukovica-Brezik, Suhopolje i Orahovica, požar je u potpunosti ugašen.

IMG 0864

U obuzdavanju ove vatrene stihije sudjelovalo je oko 50 vatrogasaca s više od 10 vozila s vodom. Na mjestu događaja bili su i policijski službenici Policijske postaje Slatina, koji su priječili prolaz vozilima.

O stvarnoj opasnosti koja je prijetila od požara, svjedočila je jedna mještanka Nove Šarovke:

– Prvo smo mislili da je samo netko upalio smeće, dok sestra, brat i ja nismo krenuli na igralište. Na izlazu iz naše ulice vidjela sam vatru kako se širi. Pozvala sam 112 da ih obavijestim o požaru, no oni su mi rekli da ih je netko već zvao, samo što ih nije obavijestio da je u blizini požara i plinska stanica te sušare za sušenje duhana. Vatrogasci su došli ubrzo i požar se činio pod kontrolom, no opet je sve počelo buktat i širiti se prema Novoj Šarovki. Ljudi iz sela su pomagali izmorenim vatrogascima, koji su nakon više od dva sata borbe vatru ugasili – ispričala nam je mještanka Nove Šarovke.

IMG 0871

Podršku svojim vatrogascima dao je i načelnik Općine Sopje Berislav Androš, koji se zaputio na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Slatine povodom Dana grada, ali je zbog nastale situacije ostao uz vatrogasce. (www.icv.hr, ADF; foto: D. Fišli i čitatelji)

[g-gallery gid=”602898″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content