Zahvalnica Grada Virovitice Igoru Petroviću: Više od stotinu puta pružio je ruku kako bi svoju krv dao ljudima u nevolji

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitice ima još jednog u nizu jubilaraca koji su svoju krv dali sto i više puta. Ovaj put radi se o Igoru Petroviću iz Virovitice koji je krv na akciji koja je održana 1. kolovoza dao 101. put. Grad Virovitica odlučio je njegovu nesebičnost i humanost nagraditi Zahvalnicom koja mu je uručena na sjednici u povodu proslave Dana grada – Rokova.

Igor je krv počeo darivati s 18 godina, odnosno od 1984. godine i jedan je od onih naših sugrađana koji shvaća da nema većeg zadovoljstva nego pomagati ljudima u nevolji. S darivanjem je nastavio i dalje, čime je pokazao plemenitost, solidarnost i humanost. Kao i velik broj drugih humanitaraca, ni on ne voli naglašavati i govoriti o svojoj nesebičnosti.

– Nisam baš rječit, pogotovo kada trebam govoriti o ovom humanom pozivu. Radije bih da mi sada izvade krv 102. put nego da moram govoriti o sebi – s osmijehom nam je rekao Igor, no ipak nam je otkrio kako je postao redovan darivatelj krvi.

– Rođen sam u Baranji, a u Viroviticu sam doselio s roditeljima 1978. godine i odmah nakon završetka srednje škole zaposlio se u drvnom poduzeću Tvin u Virovitici. S obzirom da se tada u poduzeću krv kolektivno davala dva puta mjesečno, odmah sam se tome priključio. Nisam bio vođen nekom posebnom idejom, nego sam valjda u to vrijeme shvatio da nije dovoljno samo raditi i zaraditi, nego i davati. Ne samo sebi i svojoj obitelji, prijateljima, rodbini…, nego i ljudima koje ne poznaješ, a koji trebaju tvoju pomoć. Osim toga, i otac mi je bio dobrovoljni darivatelj ove najdragocjenije tekućine. Da nema tih ljudi, broj onih koji bi zbog gubitka krvi izgubili svoj život bio bi znatno veći. Vjerujem da osim ovog nije potreban nikakav drugi argument da se čovjek zamisli i priključi nam se, da pruži ruku i spasi nekome život – pozvao je građane Igor Petrović.

Osim što je dobrovoljni darivatelj, Petrović je i predsjednik Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Virovitica, a od nedavno i član Kluba 100.

– Najveća mi je želja da dobrovoljnih davatelja krvi ima što više te da me zdravlje posluži da mogu svoju “A pozitivnu”  dati još barem sto puta – rekao nam je ovaj skromni čovjek velikog srca, koji kao i većina njegove “braće po krvi” smatra da biti darivatelj nije ništa drugo nego normalna stvar i najbolji oblik pomoći ljudima u nevolji.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content