Zahvalnica Grada Virovitice Mihaeli Kulej: Zahvaljujući iznimnom trudu i radu Gradski muzej Virovitica postao prepoznatljivo mjesto među baštinskim institucijama

Ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej ove je godine dobila Zahvalnicu Grada Virovitice za unaprjeđenje muzeološke struke i značajan doprinos na području kulturno-povijesnih djelatnosti. Tijekom svog dvanaestogodišnjeg rada u virovitičkom muzeju organizirala je niz događanja te kao stručnjak sudjelovala u mnogim projektima od kojih se ističe projekt “5 do 12 za Dvorac” – obnove Dvorca Pejačević i revitalizacije gradskog parka.

Nakon obnove dvorca bilo je potrebno pristupiti slaganju stalnog postava Gradskog muzeja Virovitica, pri čemu je Mihaela Kulej sa suradnicima odradila vrlo opsežan i temeljit posao.

GRADSKI MUZEJ PRIČA PRIČU

Osmislili su scenarij za priču koju muzej želi prezentirati kroz svoju građu, ali i najvjerodostojniji prikaz građe i svih mogućih kulturnih, povijesnih i socijalnih spoznaja kroz objedinjenu interpretaciju. Bilo je potrebno izabrati građu koja će prezentirati tu ideju te kreirati međusobne odnose i poveznice između priče – građe – vizuala i naravno prostora. U cijelom radnom procesu Gradski muzej Virovitica uspio je dobiti i verifikaciju Ministarstva kulture za novi stalni postav, što je iznimno značajno jer ih je na tom koraku potvrdila i struka.

dvorac park 3

Tijekom godina surađivala je s mnogim baštinskim ustanovama i stručno se nametnula kao osoba koja uspješno definira i provodi muzejske programe i djelatnosti, a Gradski muzej Virovitica postao je prepoznatljivo mjesto među baštinskim institucijama.

– Ova nagrada posebno mi je draga i izuzetno mi znači budući da su me za nju prijavili moji kolege, djelatnici Muzeja. Zahvaljujem Gradu Virovitici i građanima Virovitice, mojim/našim sugrađanima, koji su prepoznali naš rad, jer smisao djelovanja zavičajnog muzeja i jest sinergija s vlastitom zajednicom – rekla je Mihaela Kulej.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content