1. ŽNL Podjele bodova u Gradini i Čađavici, sladojevačka Slavonija iznenadila Borovu

Na terenima županijskih prvoligaša jučer (nedjelja) su odigrane utakmice 8. prvenstvenog kola.

U žustroj utakmici u Gradini domaća momčad je podijelila bodove s Rezovcem rezultatom 1:1. Najopasniji domaći igrač Zvonimir Juhas u 37. minuti iskoristio je trenutak nepažnje svog čuvara Antonija Potonjca. Na Juhasu je dosuđen prekršaj u kaznenom prostoru, koji je on sam i realizirao i doveo domaću momčad u prednost 1:0. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom dijelu gostujuća momčad kreće agresivnije s ciljem da promijeni rezultat u svoju korist. Igrači Rezovca propuštaju nekoliko prilika. U 80. minuti Ivan Krznarić koristi jedan ubačaj s boka i poluvolejem poravnava rezultat na 1:1. U posljednjim minutama rastu tenzije, a strijelac gostujućeg pogotka Ivan Krznarić zaradio je crveni karton zbog verbalnog ispada prema glavnom sucu Vargoviću.

Gradina – Rezovac 1:1
Igrač utakmice: Antonio Potonjac

Nakon pobjede na gostovanju u Miljevcima, navijači Borove su očekivali nastavak serije u domaćem susretu sa Slavonijom iz Sladojevaca. Na samom početku gosti su iznenadili domaćine. U 10. minuti Mateo Jerešić je doveo svojim pogotkom goste u prednost 1:0, a šest minuta kasnije Jerešić je “prisilio” domaćeg igrača Emila Vračarića da ubaci loptu u svoju mrežu za prednost Slavonije 2:0. Gostujuću prednost u 22. minuti smanjio je Darko Obžetić u 22. minuti. U 38. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaći sastav, ali je Antun Stupar promašio vrata. Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio.

Borova – Slavonija Sladojevci 1:2
Igrač utakmice: Mateo Jerešić

U borbenoj utakmici u Čađavici između domaće Mladosti 1930. i Dinama iz Četekovca došlo je do podjele bodova. Domaći su poveli u 52. minuti pogotkom Darija Najcera, a poravnao je dvije minute kasnije najbolji gostujući strijelac Matej Dorinka iz slobodnog udarca. Domaća momčad stvorila je niz prilika, ali više nisu uspjeli svladati jučer odličnog gostujućeg vratara Domagoja Lozera.

Mladost 1930. Čađavica – Dinamo Četekovac 1:1
Igrač utakmice: Domagoj Lozer

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content