2. ŽNL Na krilima Horvata Podgorje na Jelavu srušilo Turanovac, Crnac s laganih 3:0 slavio protiv “Plavih”

U nedjelju su odigrane četiri utakmice 2. županijske nogometne lige Zapad.

Najveću pažnju je privlačio susret Turanovca i Podgorja. Gosti iz Podgorja su poveli u 11. minuti zgoditkom Matie Horvata. Turanovac je uspio izjednačiti u 70. minuti. Strijelac je bio Valentino Taušan. Šest minuta kanije Matia Horvat svojim drugim zgoditkom ponovno dovodi Podgorje u prednost 2:1. Konačni rezultat 3:1 za goste u posljednjoj minuti postavio je pričuvni vratar Podgorja Martin Špoljarić.

U Svetom Đurađu je gostovala Drava iz Terezinog Polja, koja je u prva dva kola primila 15 pogodaka. Domaća momčad je dominirala i nizala prilike za pogodak, ali bez rezultata. Osam minuta prije kraja Luka Paulović postiže pogodak za goste, koji je značio pobjedu za Dravu. U domaćim redovima nisu bili zadovoljni s nekoliko sudačkih odluka.

Milanovački Sokol je gostovao u Kladarama. Bila je to pomalo turbulentna utakmica. Sokoli su stvorili niz prilika, koje nisu realizirali. Najbliži pogotku bio je Karlo Biondić pogodivši vratnicu. U 60. minuti domaća momčad nije realizirala opravdano dosuđeni kazneni udarac. Gostujući igrač Tin Szabo u 62. minuti pogađa domaću mrežu. Gosti slave, ali suci ne priznaju zgoditak zbog nedozvoljene pozicije asistenta za pogodak s početka akcije, koji je bio nekoliko metara udaljen od korner zastavice. Igrači Kladara u brzoj kontri postižu pogodak iz nepravilno izvedenog “zaleđa”. Asistent je bio vratar Škafar ispucavši loptu iz ruke, a strijelac Dominik Maresić. Gosti ponovno napadaju i tek u 84. minuti uspijevaju poravnati rezultat na 1:1 zgoditkom Tomislava Kožnjaka. To je bio i konačan rezultat.

U Kapeli Dvoru domaći Dinamo je imao loptu više u nogama, ali bez završnice u napadu. To koriste gostujući igrači Mladosti iz Vukosavljevice u drugom dijelu i s tri zgoditaka dolaze do uvjerljive pobjede. Strijelci su bili Domagoj Pakšec u 53. te Dorian Sesvečan u 66. minuti iz kaznenog udarca te u 84. minuti iz igre.

U 2. županijskoj nogometnoj ligi Istok igrale su se utakmice 2. kola.

Crnac je na svom terenu bio bolji od Plavih iz Jugovog Polja rezultatom 3:0. Strijelci su bili Josip Damjan u 48. minuti iz kaznenog udarca te Tilen Marić u 70. i Mateo Brusač u 72. minuti iz igre.

U Velikom Rastovcu Munja je pobijedila Mladost iz Bakića 3:1. Dva pogotka za domaće je postigao Luka Vida, a jednog Matija Inhof. Strijelac za goste iz Bakića je bio Bojan Dmitrović.

U Novoj Bukovici DOŠK iz Dolaca je poveo u 38. minuti pogotkom Domagoja Štegera. U drugom dijelu igrači Zrinskog preokreću rezultat i dolaze do pobjede 2:1. izjednačio je Tomislav Kurtić u 50. minuti, a pobjedu je donio Drago Zdelar u 80. minuti iz kaznenog udarca.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content