DUGO SELO LUKAČKO Održan Memorijal “Josip Perić” u sjećanje na mladog vojnog policajca koji je svoj život izgubio prošle godine u prometnoj nesreći

Prošla je godina dana od tragične pogibije vojnog policajca Josipa Perića iz Dugog Sela Lukačkog koji je svoj život u 25. godini izgubio na službenoj dužnosti kao pripadnik Pukovnije vojne policije, u prometnoj nesreći na auto cesti A1 između Zagreba i Karlovca kraj mjesta Draganić. Josip je uz svoj odgovoran i zahtijevan posao u Vojnoj policiji u Zagrebu, bio aktivan i u svim segmentima svakodnevnog života svog mjesta, posebice nogometnom klubu, KUD-u i DVD-u Dugo Selo Lukačko. U sjećanje na Josipa njegovi sumještani su ove nedjelje, 13. rujna, organizirali Memorijal “Josip Perić”.

Zajedničko sjećanje na ovog uzornog vojnika i omiljenog mladog čovjeka započelo je u župnoj crkvi sv. Luke Evanđeliste u Lukaču gdje je za Josipa služena sveta misa, a nakon toga na obližnjem groblju u Lukaču, roditelji i rodbina Josipa Perića, izaslanstva Mjesnog odbora Dugog sela, Vojne policije, Nogometnog kluba “Sloga”, KUD-a Dugo Selo i DVD-a Dugo Delo Lukačko, zajedno s mještanima položili su vijence i zapalili svijeće na posljednjem počivalištu Josipa Perića.

U sportskom dijelu ovog događaja odigrana je i prijateljska nogometna i odbojkaška utakmica, te turnir bele na terenima u Dugom Selu Lukačkom, a Memorijal je završen bakljadom na kojoj su predstavnici Vojne policije svojim tijelima i upaljenim bakljama, ispisali početna slova imena i prezimena svog poginulog kolege “JP”. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”605209″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content