FOTO Najmlađi Sedlaričani dobili mjesto za igru: Otvoreno još jedno dječje igralište na području općine Pitomača

U sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, danas (ponedjeljak) je otvoreno novo dječje igralište u naselju Sedlarica.

Najmlađi Sedlaričani tako su dobili novo mjesto za igru, a ovim projektom uvelike je i povećana sigurnost mališana u ovom naselju.

Otvorenju igrališta nazočili su: saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz, predstavnici tvrtke Draft i mnogi drugi.

IMG 0482

Dobrodošlicu svima na samom početku uputio je predsjednik Mjesnog odbora Sedlarica Mario Čajkulić.

-U Sedlarici, kao i svim našim selima je svake godine sve manje i manje stanovnika i mislim da je ovo novoizgrađeno dječje igralište dodatan poticaj da ljudi općenito budu malo zadovoljniji životom na selu i da naša djeca imaju neke nove sadržaje. Prelijepo je doći ovdje navečer i vidjeti igralište puno djece, što je dokaz koliko je zapravo bitan ovakav projekt – rekao je Čajkulić.

IMG 0462

Dječje igralište u Sedlarici, koje se nalazi pokraj osnovne škole, realizirano je kroz projekt “Igrajmo se zajedno 2”, čiji je nositelj Općina Pitomača. Ukupna vrijednost projekta, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznosi 286.955 kuna.

-Nema ništa ljepše nego otvoriti igralište pred sam početak školske godine. Vjerujem da će ovo biti biti mjesto veselja i stvaranja lijepih uspomena najmlađih Sedlaričana i Sedlaričanki. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta – dodao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

IMG 0474

Novo dječje igralište blagoslovio je, uz “pomoć” dojučerašnjeg župnika Župe Turnašica Ljubiše Krmara, vlč. Nikola Legac.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”604598″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content