FOTO Ultramaratonci u sjećanje na hrabre hrvatske branitelje istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, uz svoje prijatelje, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 7. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare-Stara Jošava u duljini od 86 kilometara.

Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova, pozdravio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Dionicu od Kladara do Virovitice, od 25 kilometara, s ultramaratoncima istrčao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Dionicu od Lozana do Virovitice istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, a po dolasku u Viroviticu maratonce je dočekao i pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 3386

U Starom Gracu, ultramaratonce je dočekao načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, a u Suhopolju načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat koji je s ultramarotoncima odao počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Ultramaratonci su u 14.40 sati stigli u Slatinu, gdje su ih kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade dočekali članovi njihovih obitelji, zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, član Udruge HVIDR-a Slatina Josip Habl i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš. Nakon okrijepe, svi zajedno su kod spomen obilježja poginulim hrvatskom branitelja položili upaljene lampione.

IMG 3532

Ultramaratonci na ovaj način spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.

– Hvala svima vama koji ste mi bili podrška prilikom ovog mog prvog polumaratona. Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali Hrvatsku te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat – naglasio je župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, adf, vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”604237″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content