GLAZBENA ŠKOLA U klupama ove godine oko 400 učenika, sat instrumenta uz masku i ogledalo

Glazbena škola Jana Vlašimskog Virovitica sa svojim Područnim odjelima u Pitomači i Suhopolju ove godine u svojim školskim klupama ima više od 400 učenika. Kao i u drugim školama, tako se i u ovoj školi nastava odvija pod svim epidemiološkim mjerama vezanima uz zaštitu od koronavirusa.

Ravnatelj škole Damir Mihaljević ističe kako se uvjeti sigurno neće odraziti na izobrazbu učenika i njihove krajnje rezultate u školi, već će otvoriti nove izazove i poticati i nastavnike i djecu na prilagodbu.

-U školskim klupama je preko 400 polaznika, odnosno 352 učenika i studenta glazbe i oko 60 polaznika dječje Igraonice, što nam je uobičajeni godišnji prosjek. Poduzeli smo sve mjere da bi naši učenici i djelatnici bez bojazni mogli pohađati nastavu po modelu „A“, odnosno ‘licem u lice’, što znači da smo osim maski, dezinfekcijskih sredstava, redovnog provjetravanja i dezinficiranja prostorija postavili i pregrade na školskim klupama gdje se odvija teoretska nastava – objašnjava ravnatelj Mihaljević.

NOVI IZAZOVI

Na satu instrumenta učitelj nosi masku, a učenik mu je okrenut leđima i prema ogledalu. Način je to na koji učitelj može normalno vizualno pratiti njegovu izvedbu.

GLAZBENA 1 Custom

-Ponosan sam i na svoje učenike i sve djelatnike, jer su svi, od prvog dana dobro shvatili da trebamo štiti jedni druge. U našoj Glazbenoj školi virus se još nije pojavio – napomenuo je ravnatelj škole Damir Mihaljević te dodao da, ukoliko i dođe do zaraze, ona neće utjecati niti na jedan segment rada škole toliko da bi nastava i rad s polaznicima bili dovedeni u pitanje.

-Naša škola poznata je po odličnim uspjesima učenika i studenata te njihovim koncertnim nastupima, bilo da sviraju solo, bilo da su u skupinama, odnosno komornim sastavima i orkestrima: tamburaškom, harmonikaškom, gitarskom ili simfonijskom.

BESPLATNI VIOLONČELO

Napravili smo raspored učenika, a radit ćemo s njima dio po dio orkestra. U svezi s tim, ove godine htjeli bismo dodatno pojačati simfonijski orkestar pa i ovom prigodom skrećem pozornost učenicima i roditeljima da još ima mjesta za upis na instrument violončelo.

Svaki učenik koji odluči upisati predmet violončela, glazbalo će dobiti na korištenje potpuno besplatno- pozvao je sve zainteresirane ravnatelj Damir Mihaljević, koji je još jednom napomenuo da se unatoč koronavirusu u školi može kvalitetno raditi.

-Svima nam želim da ostanemo negativni na COVID- 19, a što više pozitivni na suživot s virusom. Ako se svi budemo pridržavali propisanih mjera, vjerujem da će glazba i muziciranje biti još jedna dobra stvar u doba korone – poželio je ravnatelj Mihaljević.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content