Koronavirus u VPŽ: Četiri novozaražene osobe, dvije maloljetnice, jedna studentica i jedan zdravstveni djelatnik

Virovitičko-podravska županija u posljednja 24 sata bilježi četiri novozaražene osobe od virusa SARS-CoV-2. Od toga dvije su maloljetnice (obje povezane sa svatovima iz kojih je već zaraženo 10 osoba do sada), jedna učenica osnovne, a jedna srednje škole, jedna studentica i jedan zdravstveni djelatnik. Svi oni imaju blage simptome virusa COVID-19, dok je zdravstveni djelatnik asimptomatski, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata testirano je 125 osoba (do sada ukupno 3.464). Od navedenog, njih 115 je negativno, četvero je pozitivnih, za šestero se još čekaju rezultati. Dio testiranih je kontakt jednog zdravstvenog djelatnika i jedne pacijentice.

– Niti jedan odjel Opće bolnice Virovitica nije zatvoren, napravili smo preraspodjelu u bolnici, kako bi pružanje zdravstvene usluge našim pacijentima bilo kao i do sada. Trenutno je 36 djelatnika Opće bolnice Virovitica, u što je uključeno medicinsko, ali i prateće osoblje, u samoizolaciji. Sve njih i njihove kontakte testiramo, kako bi što prije detektirali eventualno pozitivne na koronavirus – kazao nam je Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, prema najnovijim ažuriranim podacima, 79 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 32 ih je trenutno aktivno, četrdeset i šest osoba se oporavilo dok je jedan muškarac preminuo. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content