LUDNICA NA STADIONU PARK Hudoletnjak radio dar – mar, Grofovi grofovski preokrenuli 0:3

Pjesma, veselje, baklje i stisnute šake domaćih igrača i navijača nakon posljednjeg zvižduka glavnog suca Marija Vecka. Bila je ovo utakmica o kojoj će se dugo pričati na suhopoljskim ulicama.

U 4. kolu 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica momčad trenera Tomislava Filipovića ugostila je nogometaše Garića iz Garešnice, koji su sredinom tjedna na domaćem terenu u susretu 3. kola bili bolji s 3:1 od Pitomače.

Suhopoljčani su prespavali prvih 45 minuta. Gosti su već u 16. minuti utakmice imali sjajnih 0:2 zgodicima Filipa Kožuhara i Tomislava Oršića. Domaća momčad imala je svega tri prilike u prvom dijelu, a najbolju je propustio Ante Mikulić nakon sjajnog ubačaja Mihaela Grljaka. Njegov udarac glavom fijuknio je pokraj vratnice gostujućeg čuvara mreže Gabrijela Žlendera. Dva dalekometna pokušaja imali su Filipović i Sertić, ali van okvira gola. Nezadovoljni domaći navijači jedva su dočekali kraj prvog dijela. Na predah se otišlo rezultatom 0:2.

Nastavak utakmice donio je ono što se u nogometu rijetko viđa, a popularna uzrečica “lopta je okrugla” ovog je puta “bila na mjestu”. Na samom početku poluvremena gosti su nakon nekoliko duplih paseva izigrali domaću obranu i matirali Solara za lagodnih 0:3. Strijelac je u 46. minuti ponovno bio Oršić.

Gostujući navijači već su upisali tri boda, ali Filipovićevi puleni nisu se predali. Za izlazak iz nokdauna prvi se pobrinuo Marko Sertić, koji je pogodio iz opravdano dosuđenog jedanaesterca u 58. minuti.

I onda trenutak koji preokreće tijek susreta. Samo minutu nakon pogotka u igru ulazi danas čarobni Toni Hudoletnjak. Uporno je radio “dar mar” po lijevoj strani, valjao gostujuće igrače, probijao, izborio nekoliko kornera, a onda i sjajno asistirao Mikuliću koji u 73. minuti smanjuje na 2:3. Domaći napadač pogodio je glavom nakon odličnog skoka i tako se iskupio za promašaj u prvom dijelu.

Igrala se 80. minuta utakmice, a onda ponovno Hudoletnjak. Povukao je loptu na sredini terena, odradio na putu do gostujućih vrata nekoliko duplih paseva sa suigračima i u samoj završnici sjajno pogodio za poravnanje rezultata. Gostima na trenutak nije bilo jasno što se događa.

Ovaj pogodak izazvao je erupciju veselja na suhopoljskim tribinama, a najvjerniji domaći navijači započeli su bakljadu i pjesmu. Domaći stroj više se nije zaustavljao. Iako do kraja utakmice nije bilo puno vremena, u zraku se osjetio novi pogodak. Nakon jedne kontre u 85. minuti Grofovi stižu do potpunog preokreta. Povratnu loptu fantastično je ispod grede pospremio Deni Kucljak. Vrlo je emotivno proslavio pogodak, a kako i ne bi… Na tribinama erupcija veselja.

Filipović nije tražio od svojih pulena da stanu na loptu, prepoznao je trenutak i odlučio nokautirati protivnika. Sijevnula je još jedna kontra u posljednjoj minuti utakmice iz koje se izrodio prekršaj na samom rubu šesnaesterca. I to su domaćini pretvorili u pogodak. Lopta je na putu do gola okrznula nekoliko igrača i završila iza vratara Žlendera za konačnih 5:3, a posljednji pogodak pripisan je Kucljaku. Nevjerojatna utakmica na stadionu Park i vjetar u leđa domaćima za nove izazove u četvrtoligaškom rangu natjecanja.

-Pokazali smo karakter kao ekipa, gubili 3:0, ali smo se i dalje borili i na kraju je urodilo plodom zahvaljući toj žrtvi, predanosti i inatu. Znamo da vrijedimo više nego što smo dosad pokazivali, ali trebalo je nešto dodatno da se pokrenemo i ta maksimalna požrtvovnost u drugom dijelu nam se na kraju vratila na najljepši mogući način. Iskrene čestitke svim dečkima, a ovo je pokazatelj kako moramo igrati u nastavku prvenstva – presretan je nakon utakmice bio domaći trener-igrač Tomislav Filipović.

Suhopolje – Garić Garešnica 5:3
Igrač utakmice: Toni Hudoletnjak

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”604218″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content