OPĆINA ČAĐAVICA Završeni radovi na autobusnom stajalištu u središtu Čađavice

Općina Čađavica je početkom godine pokrenula postupak javne nabave za izgradnju, odnosno prenamjenu autobusnog stajališta u središtu Čađavice koje će imati i popratne sadržaje. Nakon pregleda i ocjene ponuda izvršen je odabir izvođača radova gdje je od tri pristigle ponude odabrana ona od ponuditelja tvrtke EXPERT-ING iz Slatine. Radovi su završeni, a čeka se postavljenje još dvije pametne klupe te nekoliko manjih zahvata.

– Naziv autobusno stajalište je samo popratni naziv projekta, jer je u toj zgradi više funkcija u smislu same svrhe zgrade. Usporedno s izgradnjom autobusnog stajališta, Općine Čađavica je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krenula u tzv. opremanje autobusnog stajališta provodeći dva projekta, ”Unapređenje prometne infrastrukture” i ”Povezivanje sustava tehničke zaštite imovine korisnika u općini Čađavica”. Za oba navedena projekta s Fondom su potpisani ugovori o sufinanciranju projekta primjene koncepta ”pametnih gradova i općina” u području održivog prometa i području sigurnosti, u kojima Fond sudjeluje sredstvima pomoći u iznosu 80 posto opravdanih troškova, što ukupno po projektima iznosi 104.790,50 kuna. Sami radovi na izgradnji zgrade autobusnog stajališta iznosili su 358.233,33 kuna, a financirani su sredstvima iz proračuna Općine Čađavica – istaknuo je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

IMG 2777

Na krov autobusnog stajališta su postavljene solarne ploče, a u unutrašnjosti je za sada jedna pametna klupa, čeka se postavljanje još dvije. Uz to, tu je i prostor za putnike namjernike, bicikliste gdje je postavljena mini stanica za popravak bicikala, u kojoj biciklisti koji prolaze kroz Čađavicu mogu promijeniti kotač, napumpati gume, te izvršiti manje popravke. U većem prostoru autobusnog stajališta postavljen je info-pult kojim se upravlja iz prostorija Općine, a korisnici na njemu mogu pogledati najnovije informacije iz općine Čađavica. Sve je to popraćeno s unutarnjim video nadzorom. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)

IMG 2778

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content