Osoblje EDIC-a Virovitica u povodu obilježavanja Europskog dana jezika 2020. posjetilo Osnovnu školu Gradina

Svake godine 26. rujna u svim zemljama članicama Europske unije obilježava se Europski dan jezika te je tim povodom osoblje EDIC-a Virovitica ove godine posjetilo OŠ Gradina kako bi održali zanimljivu radionicu učenicima.

Na radionici je sudjelovalo 13 učenika 4. razreda, njihov razrednik i profesorica engleskog jezika OŠ Gradina.

Na samom početku posjete osoblje EDIC-a uputilo je učenike općenito u temu Europske unije igrom. Učenici su izrađivali ˝Kokoš od papira˝ na kojoj su učenicima bile na raspolaganju osnovne informacije o Europskoj uniji (o zemljama članicama u EU,o novcu u EU, kada se slavi Dan Europe, glavnim gradovima europskih zemalja i sl.).

normal 1600949244 1

Nakon uvodnog dijela slijedio je najvažniji dio, a to je spajanje europskih zemalja s njihovim glavnim jezikom. Spajanje je proteklo odlično jer su učenici pokazali veliki interes za igrom i uz malenu pomoć osoblja EDIC-a su uspješno spojili zemlje s glavnim jezikom.

Na kraju su učenici izrezivali fotografije koje asociraju na određene zemlje i još jednom ponovili u kojoj se europskoj državi govori koji jezik.

Kao nagrade su im podijeljeni promotivni materijali EDIC-a (olovke, ravnala, notezi za bojanje, markeri, bojanka). Učenicima se jako svidjela radionica, a pri tome su i nešto korisno naučili.

Cilj održavanja radionice o Europskom danu jezika je upoznavanje učenika s jezicima Europske unije te predočenje važnosti i raznolikosti jezika u Europskoj uniji.

Europski dan jezika obilježava se kako bi se jačala svijest o raznolikosti jezika u Europi, promicala kulturna i jezična raznolikost te kako bi se potaknuli na učenje jezika.

(europedirect-vpz.eu)

[g-gallery gid=”607016″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content