Povelja zahvalnosti VPŽ Društvu psihologa VPŽ: Razbijaju predrasude i približavaju psihologiju svakodnevnom životu

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije utemeljeno je 1998. godine, a prvi predsjednik bio je Martin Lovretić. Od 2006. kada je rad Društva ponovno aktiviran pa sve do danas predsjednica je Jasna Per-Kožnjak. Od 2008. godine organiziraju Tjedne psihologije te tako ukazuju koliko je važno u suvremenom razvitku društva sve veće sudjelovanje stručnjaka psihologa u svakodnevnom životu. Posebno je to vezano uz snalaženje djece, mladeži i odraslih u prilagodbi na zahtjeve škole, posla, prilagodbi na promjene koje donose životne situacije, u svladavanju svakodnevnih teškoća.

Uz organizaciju Tjedna psihologije svoj doprinos hrvatskoj psihologiji dali su i kroz suorganizaciju Godišnjih konferencija hrvatskih psihologa s međunarodnim karakterom, i to u tri navrata: u Poreču 2008., Rovinju 2014. i Osijeku 2019. godine, promoviravši pritom i grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju.

MG 6922

Posebno su se istaknuli u aktualnoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa. Društvo psihologa VPŽ uključeno je u organizaciju kriznog telefonskog savjetovanja Mreže podrške COVID-19. Volonterski su stavili svoje stručne potencijale na raspolaganje zajednici, posebno u vremenima pandemije virusa SARS-CoV-2 kada je ljudima potrebna topla riječ i psihološka pomoć.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content