Povelja zahvalnosti VPŽ Slatinskom informativnom centru: Pola stoljeća građanima služe informacijom i glazbom

Već više od pola stoljeća Slatinski informativni centar kao radijska postaja obavještava svoje slušatelje, krijepi ih glazbom, donosi brojne informacije iz svoga kraja, ali i cijele Virovitičko-podravske županije. Počeci Slatinskog informativnog centra bilježe se 1969. godine. Tada su radili od 13 do 17, a nedjeljom i praznicima od 8 do 14 sati. Bile su tu emisije iz poljoprivrede, sporta, kulture, društveno-političkog života, ali i omiljena emisija „Želje i pozdravi“.

Najslušanije razdoblje bilo je u vrijeme Domovinskog rata, kada se osluškivala svaka informacija, kada su stanovnici ovoga područja dobivali pravovremene i točne vijesti s bojišnice u okolici Slatine, ali i Virovitičko-podravske županije.

Danas je Radio Slatina dio Slatinskog informativnog centra s modernom opremom, raznolikim i bogatim radijskim sadržajima, omiljen i kod mladih i starih, s jasno profiliranim glazbenim izričajem. Tu su i kvalitetni internetski portal te mjesečnik „Slatinski petak“. I danas, kao i nekad, oni su tu da zabilježe događaj, prenesu emociju tekstom ili fotografijom, pjesmom ili glasom kroz radijski eter. Iza njih je prvih pola stoljeća, druga polovica je započela i u njoj će biti još bolji, brži, informativniji i kvalitetniji.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content