Povelja zahvalnosti VPŽ Vatrogasnoj zajednici pokrajine Tirol: Zahvaljujući njihovim donacijama opremljeniji su vatrogasci, domovi za starije, društva

U samo godinu dana mnogobrojna dobrovoljna vatrogasna društva, ali i javne vatrogasne postrojbe s područja Virovitičko-podravske županije značajno su podigli standarde svojim postrojbama. Rezultat je to suradnje vatrogasaca s područja Virovitičko-podravske županije i Vatrogasne zajednice Tirola. Naime, tirolski su vatrogasci na području Virovitičko-podravske županije donirali 15 vatrogasnih kamiona s opremom u vrijednosti od oko milijun eura. Istodobno, donirali su i opremu za domove za starije, Crveni križ, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, Društvu “Naša djeca” iz Slatine darovali su kombi vozilo, a Općina Pitomača je dobila jedan kamion za odvoz smeća.

Njihova vatrogasna strategija je da svu opremu i vozila nakon određenog roka trajanja doniraju i sklanjaju iz sustava, bez obzira koliko ona do tada bila korištena, pa se često znalo dogoditi da donirana vozila imaju mali broj prijeđenih kilometara. Jedini austrijski uvjet za doniranje bio je da određeno vatrogasno društvo ima kontinuiran kvalitetan rad na području vatrogastva te da imaju gdje pohraniti opremu ili vozila koja su im donirana.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content