Povodom Dana općine Podravska Moslavina otvoren novi dječji vrtić: Pohađat će ga 34-ero djece

U povodu blagdana Male Gospe, zaštitnice Podravske Moslavine i Dana općine, otvoren je novi Dječji vrtić, a svečano su vrpcu prerezali načelnik Dominik Cerić te ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi i izaslanica ministrice poljoprivrede, Matilda Copić.

-Kapacitet vrtića namijenjen je za 14-ero djece jasličke skupine te 20 djece vrtićke skupine za čije će potrebe biti zaposleno do šest osoba. Ovim projektom omogućili smo našim mališanima ugodan boravak te njihovim roditeljima standard života kakav je i u velikim gradovima. Projekt je vrijedan 4,8 milijuna kuna od čega je 1,8 milijun financiralo Ministarstvo demografije te 3 milijuna Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Izvođač radova bio je Građevinski obrt Bilić iz Slatine – rekao je prilikom otvaranja načelnik Dominik Cerić.

Otvorenje Djecjeg

Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi i izaslanica ministrice poljoprivrede, Matilda Copić izrazila je veliko zadovoljstvo nazočnošću svečanosti otvaranja.

-Moram i ovdje naglasiti da imamo jako puno projekata iz ruralnog razvoja koji su usmjereni baš ovakvoj namjeni kao što je izgradnja dječjih vrtića iako našu Agenciju ponajbolje znaju poljoprivrednici jer primarno isplaćujemo potpore u poljoprivredi. Ipak, da bi u ovakvim krajevima bilo poljoprivrede potrebno je osigurati temeljnu društvenu infrastrukturu kao što su upravo vrtići te ceste, odvodnja i ostale infrastrukture nužne za normalan život građana. Svakako moram pohvaliti Općinu Podravska Moslavina koja je među rijetkim općinama čak i gradovima koja ima šest projekata kod nas i zato od srca čestitam načelniku i svim zaposlenicima općine na odličnom radu i svima koji us doprinijeli izgradnji ovoga vrtića, a najviše sreće i zdravlja želim djeci koja će pohađati ovaj vrtić – rekla je ravnateljica Copić.

(www.icv.hr, vg)

Otvorenje Djecjeg vrtica Otvorenje Djecjeg vrtica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content