Radove na kružnom toku u Pitomači obišli saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i načelnik Željko Grgačić

– Ovaj kružni tok je od velike važnosti za Pitomaču jer je to raskrižje problem već niz godina. U blizini se nalaze tržnica i KTC, a kada je srijeda ili subota, velike su gužve i zaista je nemoguće izaći sa sporednih cesta na glavnu. Osim što će protočnost prometa biti bolja, ne moram ni spominjati koliko će povećati sigurnost u prometu. Prvenstveno će se smanjiti brzina vozila koja prolaze središtem Pitomače – rekao je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, koji je uz saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković i župana Igora Androvića, obišao radove na ovoj investicije vrijednoj 2 milijuna kuna.

kruzni pitomaca 1
Foto: K. Toplak

Riječ je o radovi na kružnom toku na raskrižju ulica, Ljudevita Gaja, Petra Preradovića i Petra Krešimira IV. Investiciju plaćaju Hrvatske ceste, a radove izvode Ceste Bjelovar. Ovo raskrižje jedna je od kritičnih točaka Podravske magistrale, gdje je u prošlosti znalo biti i prometnih nesreća s tragičnim posljedicama. U roku od tri mjeseca radovi će biti gotovi.

(vpz.hr, icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content