Slatinski Vretenci zavolontirali i aktivno se uključili u nacionalnu kampanju “Hrvatska volontira”

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se desetu godinu za redom, te iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan.

Već drugu godinu za redom ovoj kampanji priključili su se i volonteri Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac iz Slatine. Ove godine prvi put Udruga Vretenac u volonterske aktivnosti uključila je i članove u funkciji inkluzivnih volontera, a sve u suradnji s Podruzetničkim inkubatorom Slatina, te slatinskim krojačkim obrtima pod vodstvom Marijane Dujak i Klaudije Rončević.

Vođeni motom ”Svi za jednog, Vretenac maskice za sve”, članovi Udruge Vretenac Matej, Anita, Senka i Maja, ujedno po struci pomoćni krojači, uz pomoć i mentorstvo krojačica Marijane i Klaudije iskrojili su, izrezali i sašili desetak zaštitinih maskica koje će s veseljem podijeliti građanima starije životne dobi. Krojački poslovi im nisu strani, a ono što je izazvalo poseban ponos kod ”Vretenaca” je spozaja da su volontirali te ostvarili svoje prve službene volonterske sate.

vretenci 4

Uključivanje članova Udruge Vretenac, inače odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, u volonterske aktivnosti u funkciji inkluzivnih volontera jedna je od novosti u radu ove udruge. Cilj ovakvih aktivnosti je širenje socijalne mreže, te osnaživanje članova kroz povećanje samopoštovanja i samopouzdanja, razvijanja niza vještina, kao i unapređenje zapošljivosti i osjećaj aktivnog sudjelovanja u društvu kod odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

Jedna od aktivnosti Udruge Vretenac u sklopu kampanje Hrvatska volontira je i druženje članova i volontera, ”Četvrtkom s Vretencima”. Radi COVID-19 pandemije radionice volontera i članova nisu se održavale neko vrijeme, a s datumom 24. rujna svaki zadnji četvrtak u mjesecu ”Vretenci” provode aktivnost ”Četvrtkom s Vretencima”.

vretenci 6

Aktivnosti kampanje Hrvtaska volontira pod nazivom ”Svi za jednog, Vretenac maskice za sve” i ”Četvrtkom s Vretencima”, Udruga Vretenac održala je u četvrtak, 24. rujna. U aktivnostima su sudjelovala četiri inkluzivna volontera Udruge Vretenac, 3 volontera iz poslovnog sektora i 9 volontera Udruga Vretenac, koji su zajedničkim snagama odradili četrdeset jedan volonterski sat. (www.icv.hr, ADF; UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content