4. LIGA BJ-KC-VT Suhopolje najbolje plasirana momčad s područja VPŽ, Pitomača i Slatina također u igri za gornji dom ljestvice

Momčadi Suhopolja, Pitomače i Slatine, koje se ove sezone natječu u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, koračaju prema 11. prvenstvenom kolu, koje je na rasporedu već ovog vikenda.

Zbog epidemioloških prilika nisu kompletirana sva kola, tako da će pojedine ligaške momčadi morati odigrati svoje zaostale utakmice.

SUHOPOLJE NAJBOLJE PLASIRANA MOMČAD S PODRUČJA ŽUPANIJE

Momčad Suhopolja s omjerom pobjeda, neriješenih ishoda i poraza 4-2-3 te sakupljenih 14 bodova u devet odigranih utakmica sada je u gornjem domu ligaške ljestvice, točnije na šestoj poziciji.

Za vodećim Ferdinandovcem zaostaju sedam bodova i upravo će se ove dvije momčadi ovog vikenda sastati na suhopoljskom stadionu Park. Gosti su zasad jedina neporažena ligaška momčad. Ostaje nam za vidjeti hoće li ekipa trenera Tomislava Filipovića prva skinuti skalp Ferdinandovčanima i na taj se način približiti na samo četiri boda zaostatka.

Do kraja jesenskog dijela natjecanja suhopoljska bi momčad teoretski mogla završiti na prvom mjestu, u slučaju subotnje pobjede, ali i odličnih partija u preostala četiri kola.

NAKON LOŠEG STARTA, TRI UZASTOPNE POBJEDE IZMAMILE OSMIJEH NA LICE PITOMAČKIH NAVIJAČA

Momčad Pitomače, kojom sada kormilari Ivan Presečan “Đogi”, skupila je 12 bodova u devet utakmica i nalazi se na 10. mjestu. Od 12 ostvarenih bodova, devet ih je osvojeno u posljednja četiri kola, što dovoljno govori o lošem ulasku u sezonu.

Nemoć u igri nije bio jedini problem momčadi koju je u ovosezonsko natjecanje poveo Goran Bosilkovski, već i pojava koronavirusa koji se uvukao u redove pitomačkih nogometaša, zbog čega su dva tjedna proveli u samoizolaciji, a nedostatak treninga odrazio se i na samu igru, ujedno i loše rezultate.

IMG 6876

Dolaskom Presečana stvari su krenule na bolje, a tri uzastopne pobjede momčad s Gmanja gurnule su iz ponora na poziciju. Pitomačani su na papiru, kao i Suhopoljčani, u mogućnosti doći do jesenskog naslova. Ovo je liga u kojoj očito “svatko svakoga može dobiti”, pa je teško očekivati takav rasplet, ali, sve je moguće.

SLATINČANI NA BOD OD PITOMAČE, TRI OD SUHOPOLJA

Ekipa trenera Damira Pempera posljednja je na ligaškoj ljestvici s dvocifrenim brojem bodova, na 11. je poziciji s isto toliko bodova, dok joj još četiri momčadi “gledaju u leđa”. Za Pitomačom zaostaju samo bod, dok su tri boda udaljeni od suhopoljskih Grofova.

m IMG 3453 e1601804482265

U slučaju dobrih rezultata u predstojećim utakmicama, također se mogu nadati konačnom plasmanu u gornjem domu ligaške ljestvice, a već ovog vikenda imaju “najlakši” posao u odnosu na preostala dva predstavnika Virovitičko-podravske županije, jer gostuju kod fenjeraša, Bilogorca u Velikom Trojstvu, momčadi s tek četiri osvojena boda. Pemper bi pobjedom u ovom susretu došao na 14 bodova, koliko trenutno ima šestoplasirano Suhopolje.

Pogledom na tablicu, jasno je da nas očekuje uzbudljiva i neizvjesna borba do posljednjeg jesenskog kola.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, I. Bedeković i D. Fišli)

Capture

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content