Dosadašnji načelnik dao ostavku: Zdravko Fras imenovan novim načelnikom Stožera civilne zaštite Općine Pitomača

Na nedjeljnoj, izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Općine Pitomača, prihvaćena je ostavka dosadašnjeg načelnika stožera Ivana Erhatića, a općinski načelnik Željko Grgačić imenovao je Zdravka Frasa, zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača, novim načelnikom općinskog Stožera civilne zaštite, objavila je Općina na svojoj službenoj stranici.

Razlog ostavke je njegova nedavna objava na fotografija iz svatova svog nećaka na Facebooku na kojoj se nalazi više od dozvoljenih 50 osoba te se nitko ne pridržava mjera socijalne distance, niti ne nosi maske.

viber slika 2020 10 17 15 47 30 Fotor

– Nakon objave na Facebooku gospodina Erhatića sazvali smo hitan sastanak Stožera civilne zaštite naše općine, nakon razgovora on je podnio ostavku te smo izabrali novog načelnika. Malo su ga ponijeli odnosi prema obitelji. To nije dobra poruka kad vidimo da smo prošli tjedan na nivou Hrvatske imali preko 1000 zaraženih u jednom danu, mi kao Stožer moramo voditi brigu sami o sebi, prvenstveno o obitelji i ova poruka na Facebooku nije dobra. Ovaj virus grabi sve jače, moramo se zaštititi i slušati Nacionalni stožer jer tamo su ljudi koji su stručnjaci – rekao je načelnik Pitomače Željko Grgačić.

Ističe kako općina broji preko 20 zaraženih koronavirusom.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content