EHF EUROPSKA LIGA Našičani stižu kući pjevajući: NEXE u Alingsåsu startao pobjedom 27:23

Ovogodišnje natjecanje u EHF Europskoj ligi našički NEXE je otvorio pobjedom 27:23 u švedskom Alingsåsu.

U gostujućoj momčadi jučer (utorak) nije bilo petorice standardnih prvotimaca zbog epidemioloških razloga. U sportskoj dvorani koja inače prima 2800 gledatelja bilo je samo 50 sretnika čija su imena izvučena na tomboli.

Našičani su bolje ušli u utakmicu i poveli 2:0. Domaći igrači su se razbudili i poravnali na 2:2. Do 5. minute gosti su imali minimalnu prednost. Domaći igrači u idućih desetak minuta imaju prednost do tri zgoditka (8:5). U posljednjih pet minuta prvog dijela rukometaši NEXE-a ponovno imaju minimalnu prednost od jednog zgoditka. Na odmor se odlazi rezultatom 13:12 za NEXE.

U nekoliko navrata vratar NEXE-a Moreno Car svojim obranama do očaja je dovodio švedske rukometaše. U drugom dijelu gosti su krenuli bolje. Otišli su na +3, a imali su priliku otići na četiri zgoditaka prednosti, no stali su.

Šveđani prave seriju 4:0 i prvi puta u drugom dijelu vode 19:18. Trener NEXE-a Hrvoje Horvat u igru uvodi vratara Mihaila Radovanovića, koji kod rezultata 21:20 za NEXE brani dva sedmerca i praktički gostima osigurava pobjedu. NEXE odlazi ponovno na +3. Našičani su do kraja razliku povećali na +4 za konačnih 27:23.

U drugom kolu idućeg utorka u Sportskoj dvorani Osnovne Škole Kralja Tomislava dočekuju turski Bešiktaš, koji je u prvom kolu poražen na svom terenu od njemačkog Magdeburga 41:23.

NEXE: Moreno Car (9), Mihailo Radovanović (7), Janko Kević 8, Halil Jaganjac 5, Živan Pešić 4, Ivan Vida 4, Marin Jelinić 2, Gianfranco Pribetić 2, Saša Barišić Jaman 1, Tomi Vozab 1, Marko Mrđenović, Albin Eter, Ivan Dumenčić i Aleksandar Bakić. Trener: Hrvoje Horvat.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content