FOTO Magdalena Šurkalović i Tamara Orban pobjednice natjecanja u lijepom čitanju na mađarskom jeziku

U utorak, 13. listopada održano je natjecanje pod nazivom “Natjecanje u lijepom čitanju na mađarskom jeziku” za učenike koji pohađaju nastavu iz predmeta Mađarski jezik i kultura po modelu C u Osnovnoj školi Gradina te u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica.

Učenici su se natjecali u dvjema kategorijama: u prvoj od 1. do 4. razreda i u drugoj od 5. do 8. razreda. Zadatak natjecatelja je bio poslati video-zapis koji će bilježiti njihovo čitanje kategorijski određenog teksta.

Nakon poslušanih video-zapisa, Povjerenstvo za odabir pobjednika (sudski tumač Istvan Karacsonyi, nastavnica glazbene kulture Idliko Seleši Dančo, pedagog Ivica Čuljak, nastavnica mađarskog jezika i kulture Matea Jurković i predstavnik mađarske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Istvan Seleši) odlučilo je da su pobjednici u prvoj kategoriji Magdalena Šurkalović (1. mjesto), Pavao Koši (2. mjesto) i Tena Paić (3. mjesto), a u drugoj kategoriji Tamara Orban (1. mjesto), Josip Eršek (2. mjesto) i Lana Ružica Zec (3. mjesto).

(www.icv.hr, mj)

[g-gallery gid=”609313″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content