Koronavirus u VPŽ: 16 je novozaraženih, 479 osoba je u samoizolaciji

Stigli su rezultati bolničkih testiranja od utorka, 27. rujna. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, od 109 briseva, njih 108 je obrađeno, a jedan je još u obradi. Pozitivnih je šesnaest.

Riječ je o deset osoba ženskog i šestero muškog spola. Najviše je osoba srednje životne dobi, njih devet. Četiri su mlade te tri starije životne dobi, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Dvije osobe su hospitalizirane, a ostali imaju blagu kliničku sliku COVIDA-19. Njih 16 dolaze sa sljedećih područja gradova i općina: Pitomača (5), Slatina (4), Virovitica (3), Špišić Bukovica (1), Gradina (1), Sopje (1), Čađavica (1). Prema podacima PU VPŽ, na našem se području 479 osoba nalazi u samoizolaciji. Njih 131 se liječi u kući.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 13 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih 11 dolazi s područja VPŽ, a dvoje je iz Osijeka i Rijeke. Istodobno, u Osijeku su dva pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije koji se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru, a osoba koja se nalazila na Klinici za infektologiju, puštena je kući.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 639 osoba. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca su preminuli. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content