Održane prve braniteljske igre UDHOS-a Orahovica

Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Orahovica u Zdencima je na igralištu NK Sloga organizirala Prve braniteljske igre u čast nestalog hrvatskog branitelja, pripadnika HOS-a Davora Jusufovića te svih umrlih bojovnika HOS-a. Na igrama su sudjelovale 4 ekipe: Udruga branitelja Zdenci, Udruga branitelja Crnac, ZUiČ HVIDRA VPŽ i domaćin UDHOS Orahovica, a natjecalo se u dvije discipline, viseća kuglana i belot.

Na svečanom otvorenju nazočne je pozdravio dopredsjednik UDHOS-a Ivan Starčević:

  • U ime naše udruge posebno mi je drago da smo uspjeli organizirati ove igre za našeg nestalog i umrle bojovnike i time dali svoj obol da se njihova imena nikada ne zaborave. Hvala svim sudionicima koji su došli da zajedno našim bojovnicima te svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu odamo dužno poštovanje – rekao je Starčević koji je uz Matu Bubaša predsjednika Odbora za branitelje i ZUič HVIDR-e VPŽ i otvorio igre:
  • Svaki ovaj događaj koji nosi ime hrvatskog branitelja je velika stvar jer to je način da pokažemo da se žrtva niti jednog branitelja nikada neće zaboraviti. Poznato je tko su bili HOS-ovci, najhrabriji hrvatski branitelji, oni koji su u svaku borbu ulazili prvi i svojim srcem čuvali prve linije bojišnica diljem Hrvatske. Zato tim dečkima treba odati posebno priznanje jer njihova je hrabrost i žrtva pokazala kako se voli domovina. Hvala UDHOSU-u Orahovica koji je organizirao ove igre koje će vjerujem postati tradicionalne – rekao je Bubaš.

Nakon zanimljivih bacanja i partija, proglašeni su i konačni pobjednici. U visećoj kuglani najprecizniji je bio Damir Krklec iz ZUiČ HVIDRE VPŽ, srebro je oko vrata stavio Darko Čiš iz udruge domaćina dok je brončani bio Franjo Sterle iz županijske HVIDRE. U belotu prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je par UDHOS-a Amir Jusufović i Darko Čiš, srebrni su bili također članovi UDHOS-a Stjepan Kamenar i Ivan Starčević dok su brončani bili Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz županijske HVIDRE. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”608434″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content