Orahovica domaćin prvog dijela Festivala vina i poezije: Jedinstveni spoj promocije turizma

Udruga Oksimoron iz Osijeka kroz projekt PArt u suradnji s izdavačkom kućom Jelenkor iz Pečuha, provodi odličan događaj pod nazivom ”Festival vina i poezije”. Festival je u provedbi u tri slavonska grada poznata po vinu, Orahovici, Erdutu i Iloku paralelno uz lokalna vina promovirajući i domaće pjesnike, autore poezije. Orahovica je bila domaćin prvog dijela festivala što je kao suorganizator popratila Turistička zajednica grada te prezentacijom svojih vina i drugih proizvoda Poljoprivredno poduzeće Orahovica, a cijeli projekt u grad podno Ružice, dovela je rođena Orahovčanka Tanja Ileš.

– Riječ je o jednom projektu koji naša osječka udruga Oksimoron provodi u jednom EU Interreg prekograničnom projektu s kolegama iz Pečuha koji smo prvotno zamislili kao promociju suvremene književnosti te drugih vidova umjetnosti. Orahovica je prva koja ima priliku vidjeti ovaj festival i drago mi je da su nas moji nekadašnji sugrađani prepoznali, prepoznalo nas je i Poljoprivredno poduzeće Orahovica koje je dalo svoja vina na ovu prvu večer i mogu reći da sam presretna. Ovaj festival je samo jedan dio tog prekograničnog projekta i zahvaljujem se Turističkoj zajednici grada koja nas je primila i ugostila te svim pjesnicima koji se odazvali i podijelili s nama svoja djela – rekla je Tanja Ileš.

1610vinopoezija 1

Na festivalu su se predstavili mladi pjesnik iz Zagreba Goran Čolakhodžić, Ivan Jukić rođeni Orahovčanin, a danas stanovnik Feričanaca, Andrea Prelog Vujić iz Čačinaca te Gordana Radaković iz Orahovice, a voditeljica Tanja Ileš pročitala je i pjesme također domaće autorice, Dragice Sekulić. U ime TZ grada nazočne je pozdravila Lana Jurkin, a dodatak ovoj večeri bila je priča o gradu, turističkog vodiča i orahovačkog povjesničara amatera Duška Rađenovića. Šećer na kraju bila je prepoznatljiva i jedinstvena priča o vinu s dušom enologinje Ivane Nemet.

1610vinopoezija 3

Festival ide dalje, 06. studenoga domaćin je Ilok, a 14. Erdut.

– Nadamo se da nas ova nesretna korona neće omesti u provedbi druga dva dijela festivala u preostalim vinskim gradovima Slavonije. Važnost ovog festivala je velika, tu je ta nužna promocija domaćeg, možda ne na nekim globalnim razinama, ali svakako na regionalnim i nacionalnim te međunarodnim sa susjednim zemljama – zaključila je Ileš.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”609217″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content