Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 29. obljetnica slavne 132. Brigade Našice – Orahovica

U Našicama je malom svečanošću, zbog nepovoljnih epidemioloških prilika, obilježena 29. obljetnica ustroja 132. brigade HV Našice-Orahovica.

Obilježavanje je započelo kod spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” u središtu Našica, gdje su vijence i lampione položila izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Županije predvođeno izaslanikom župana, potpredsjednikom Županijske skupštine Ivicom Čemeom i županijskim vijećnikom Vanjom Prošićem te izaslanstvo Grada Našica predvođeno saborskim zastupnikom i dogradonačelnikom Hrvojem Šimićem, gradonačelnikom Josipom Miletićem i predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom. Svijeće su zapalili i načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić te predstavnici braniteljskih udruga.

-Čestitam 29. obljetnicu ustroja svim pripadnicima brigade i svim sugrađanima. Prije 29 godina, 19. listopada osnovana je 132. brigada Hrvatske vojske koja je odmah krenula na brojna bojišta od Ivanovca, Vukovara, Nuštra, Voćina… Svi pripadnici brigade dali su veliki doprinos za slobodnu nam domovinu i na tome im i danas zahvaljujemo – rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako je ovogodišnje obilježavanje prilagođeno epidemiološkim uvjetima, pa program stoga obilježavaju polaganje vijenaca i sveta misa. Molitvu ispred “Uskrsle Hrvatske” predvodio je fra Marijan Vidović, a u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike brigade.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content