Potpisani ugovori za sufinanciranje 9 projekata za poljoprivredna gospodarstva iz Gradine, Lukača, Virovitice, Suhopolja i Špišić Bukovice

Devet poljoprivrednih gospodarstava potpisalo je Ugovore o sufinanciranju s APPRRR-u a koji su vezani na podnošenje prijava na 3. Natječaj LAG-a „VIP“ za tip operacije 1.1.1.

Radi se o 3. Natječaju Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za provedbu Tipa operacije 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za razdoblje 2014.-2020., koji je sukladan nacionalnom tipu operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Svrha natječaja je bila ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanju kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovoj održivosti.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosila je 5.000,00, a najviša 30.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore iznosio je do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, dok se za mlade poljoprivrednike, koji su definirani kao nositelji projekta unutar ovog tipa operacije, intenzitet potpore uvećavao za 20%.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosila je 3.775.395,75 kn , a iznos potpore 1.826.982,38 kuna. Odobrena su četiri projekta iz općine Gradina, dva iz općine Lukač, te po jedan za područje Virovitice, Suhopolja i Špišić Bukovice. Prijave u suradnji s poduzetnicima odradio je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

(inkubatorivpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content