POŽAR PODMETNUT? Ponovno gorjelo u Duzluku: Izgorjela dva bungalova iznad Jezera

blank
Foto: DVD Orahovica

U malom orahovačkom prigradskom naselju Duzluk i dalje nema mira zbog požara. Ovoga puta gorjelo iznad kupališta na Jezeru, nastradala su dva stara bungalova.

– Dojavu smo dobili u 15:20 i naši policajci su prvi došli na mjesto nesreće. Potom stižu vatrogasci i počinju gasiti. Riječ je o dva bungalova, željeznom i drvenom u vlasništvu osobe iz Đurđenovca. Oba su izgorjela, a nakon gašenja krenuli smo s očevidom, no isti je zbog mraka morao biti prekinut. Sutra ujutro ćemo nastaviti i utvrditi o čemu se radi. U bungalovima nema struje tako da imam sumnje, no više ćemo znati nakon završetka očevida – rekao je načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot.

Novi pozar u Duzluku 4
Foto: DVD Orahovica

Kako se da naslutiti ponovno je riječ o piromanu koji hara Duzlukom, no kako je i rekao načelnik Bot sve će biti puno jasnije nakon završetka očevida. Zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina o samoj intervenciji kaže:

– Dolaskom na požarno mjesto, a riječ je o dijelu šumskog puta prema Ružica gradu, kraj nekadašnjeg starog vagona što će Orahovčani najbolje prepoznati, zatekli smo drvenu kućicu koja je bila u razbuktaloj fazi požara dok je u metalnoj kućici prvotno bilo zadimljeno, no pucanjem stakala na prozorima došlo je do plamenog udara koji nam je zadao najviše problema. No, sve smo odradili pravovremeno, požar je stavljen pod kontrolu, a na intervenciji je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i i 4 vozila. 10 vatrogasaca je bilo iz Orahovice, a potom sam zbog složenosti situacije podigao i vatrogasce Vatrogasne zajednice pa su tako došli pomoći kolege iz Nove i Stare Jošave, Crkvara i Dolaca sa svojim vozilima i ovim im se putem zahvaljujem – rekao je zapovjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice orahovica Robert Orina.

(www.icv.hr, vg)