Predstavnici braniteljskih udruga iz VPŽ nazočili komemoraciji u Baćinu: U nedjelju, 25. listopada, biciklima će VBR-ovci spojiti Voćin i Baćin

U Baćinu, pokraj Hrvatske Dubice, održana je jučer (srijeda) komemoracija za žrtve jednog od najtežih ratnih zločina u Domovinskom ratu. Uz obalu rijeke Une 21. listopada 1991. godine ubijeno je 56 civila, uglavnom starijih i nemoćnih osoba iz Baćina, Hrvatske Dubice i Cerovljana. Nakon Ovčare, to je druga po veličini masovna grobnica iz Domovinskog rata. Za 24 civila iz Baćina, Hrvatske Dubice i Cerovljana još se traga.

Na komemoraciji su nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić te predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” Pavo Tutenov.

– U Baćinu smo nazočili komemorativnom skupu, odavajući počast žrtvama Baćina, Hrvatske Dubice i Cerovljana, a prisjetili smo se i naših voćinskih žrtava. Ta dva mjesta stradanja, treću godinu zaredom, simbolično ćemo spojiti biciklističkim maratonom u nedjelju, 25. listopada. Biciklistički maraton Voćin-Baćin organizira Udruga maratonaca VPŽ “Glasnici istine”, a izvozit će ga članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” – izjavio je predsjednik “Glasnika istine” Pavo Tutenov.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content