Sastanak članice Strukovne grupe turizma HGK – Županijske komore Virovitica s načelnikom Stožera civilne zaštite VPŽ Marijom Klementom

U prostorima HGK – Županijske komore Virovitica održan je sastanak članica Strukovne grupe turizma s načelnikom Stožera civilne zaštite VPŽ Marijom Klementom pod predsjedanjem Zlatka Pleše, predsjednika HGK – Županijske komore Virovitica.

Temeljem zaključaka sa 2. sjednica Strukovne grupe turizma ŽK Virovitica i na iniciranje Ksenije Plantak, direktorice Pustara Višnjica d.o.o. Višnjica, sazvan je sastanak s načelnikom Stožera civilne zaštite VPŽ Marijom Klementom na temu: Tumačenje odluka i preporuka Stožera civilne zaštite VPŽ i Republike Hrvatske kako bi se dodatno razjasnile razlike između preporuke i odluke epidemioloških mjera.

Zlatko Pleša, predsjednik HGK-ŽK Virovitica pozdravio je sve prisutne i otvorio sastanak.

Josip Job, voditelj Ravnateljstva civilne zaštite – Službe civilna zaštita Virovitica upoznao je sve prisustne sa epidemiološkom situacijom na području Virovitičko-podravske županije i poručio da se apelira na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

Na istom je zaključeno da su najveći izvor zaraze COVID-19 svadbe, noćni klubovi i veća obiteljska okupljanja.

Na postavljeno pitanje o popisu gostiju i potpisima je rečeno da evidencije gostiju trebaju sadržavati ime i prezime i kontakt telefon za svaki stol zasebno da se vidi tko je s kim sjedio, a da potpis gosta epidemiolozima nije bitan.

Postavljeno je i pitanje pravovremenosti donošenja Odluka o mjerama i zabranama.Bilo bi dobro kada bi se one najavile par dana ranije kako bi se oni zaduženi za provođenje mogli za njih pripremiti.

Na upit o dobivanju popisa osoba u samoizolaciji, načelnik stožera Mario Klement odgovara da to nije moguće jer se radi o poslovnoj tajni.

Preporukama je propisan najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz poštivanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metara među posjetiteljima. Organizator će sukladno veličini prostora (prema kriteriju 4m2 /osobi) odrediti broj osoba.

Odluka o ograničenju radnog vremena ne odnosi se na održavanje svatova.

Najavljene su intenzivnije posjete djelatnika Državnog inspektorata slijedećih 14 dana, počevši od ovog vikenda a nepravilnosti će biti kažnjavane.

Prisutnima su uručena pitanja gospodina Zrinka Jovića, direktora tvrtke Ortran d.o.o. Orahovica, koja su dostavljena elektroničkim putem.U pitanjima se zapravo traži pojašnjenje radi li se o preporukama ili odlukama da se neke mjere moraju provoditi. Gospodin Josip Job je odgovorio da se radi o preporukama.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content