Virovitičke košarkašice na startu Z-15 lige “zamrznule” varaždinsku Vindiju na -62

Započela je ženska košarkaška liga za djevojke do 15 godina starosti u kojoj virovitičke košarkašice s pravom očekuju velik rezultat.

Naime, većina ovih djevojaka izborila je prije četiri godine završnicu prvenstva Hrvatske za djevojčice do 11 godina starosti na kojem su napravile veliko iznenađenje i osvojile sedmo mjesto. Na istom prvenstvu ekipa Podravca iz Virja okitila se titulom viceprvakinja Hrvatske i to porazom u posljednjim sekundama od dubrovačke Raguse.

Od tada su prošle velike četiri godine pa će biti jako zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti ova natjecateljska sezona u kojoj bi se najveća borba trebala voditi između ova dva velika košarkaška rivala, ali i košarkaških prijatelja. Za vrat bi im trebale ”puhati” i djevojke iz ŽKK Radost Čakovec kao i križevačkog Radnika. Svi su mislili da će se u ovu borbu uključiti i uvijek nepredvidiva ekipa varaždinskog Vindije, no prva utakmica ih je potpuno izbacila iz ove borbe.

Varaždinke su doputovale u Viroviticu željne dokazivanja i pokazivanja svoje kvalitete, pa je i strateg Virovitičanki Robert Fritz cijeli tjedan djevojke upozoravao na protivnika pripremajući utakmicu koja je mogla puno toga odnijeti. Već se na startu pokazalo da su djevojke trenera Fritza nabrušene da pokažu svoju neupitnu kvalitetu.

Trio, Lucija i Lana Cindrić te Mia Deskar, od početka je nemilosrdno parao koš gošći dok ih je uspješno razigravala Iva Kurjančić tako da se na kraj četvrtine otišlo s velikih +22. Gostujući trener pokušao je brojnim izmjenama i minutama odmora zaustaviti lavinu Virovitičanki, ali bezuspješno. Promjene u igri nije bilo niti u drugoj četvrtini tako da se na poluvrijeme otišlo sa 32 koša prednosti u korist domaćih igračica. Svoje minute odlično je iskoristila Martina Sabo koja je postigla dvocifreni broj koševa dok su se u strijelce upisale i Ema Marjanović, Dora Lakota Kovač i Marta Leda Kalaš.

Šteta što Ema Marjanović nije više koristila svoju visinu i u igri jedan na jedan znatno podeblja svoj konto postignutih koševa. Minute su dobile i Ena Ištvanović, Nika Pavelić, Gabrijela Pavlović i Tia Eva Keserica no nedostajalo je ponajprije hrabrosti da se upišu u listu strijelaca, iako su svoje obrambene zadatke odlično izvršavale.

Kod gošći možemo istaknuti Božić koja je postigla 5 koševa. Do kraja utakmice prednost je iz minute u minutu samo rasla te se zaustavile na čak 62 koša razlike za razigrane Virovitičanke.

Trener Robert Fritz nije krio zadovoljstvo sa pristupom svojih djevojaka ovoj utakmici naglasivši i neke detalje koje će još trebati doraditi.

-Ovo je samo jedna utakmica koju smo odlično odigrali no moramo imati takav pristup u svim idućim jer samo tako možemo ostvariti sve ciljeve koje smo si na početku sezone stavili ispred sebe. Jedan od njih je i borba za sam vrh u ovom godištu, ali i u čak četiri kategorije natjecanja u Regiji Sjever što će biti iznimno teško postići. To ćemo moći ostvariti samo upornim radom i nastavkom redovitog dolaska na treninge jer se svaki izostanak igračice sa treninga uskoro se osjeti u nadolazećim utakmicama- izjavio je.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 81:19 (29:7, 13:3, 21:9, 18:0)

ŽKK Virovitica: Ena Ištvanović, Lucija Cindrić 24, Dora lakota Cindrić 3, Martina Sabo 10, Nika Pavelić, Ema Majanović 4, Lana Cindrić 17, Iva Kurjančić 6, Gabriela Pavlović, Mia Deskar 15, Marta Leda Kalaš 2, Tia Eva Keserica.

U idućem kolu koje se igra za dva tjedna Virovitičanke putuju u Drnje gdje ih očekuje ekipa DHPG-a što će biti dobra prilika za dodatno uigravanje ekipe.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content