Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Prije 49 godina, točnije 1971. godine, na današnji dan Virovitica se „smrzavala“ na -7,2°C. To je ujedno i najniža temperatura zraka tijekom listopada na području Virovitice od početka službenih mjerenja, a to je od 1951. godine. Danas ipak druga priča. Jutros smo se probudili na ugodnih 9°C. Vremenski uvjeti i dalje su više nalikuju „Babljem ljetu“.

Do kraja tjedna očekujemo nastavak iznadprosječne topline. Očekujemo djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Zadržat će se suho. Danas u poslijepodnevnim satima uz više oblaka očekujemo gdje koju kišnu kap. Tijekom jutra i dijela prijepodneva u unutrašnjosti mjestimice očekujem mjestimičnu maglu ili sumaglicu. Sunčanih razdoblja neće nedostajati.

Jutarnje temperature zraka očekujemo od 9°C do 12°C. Najviše dnevne od 14°C do 20°C. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. UV- indeks nizak i umjeren.

Na blagdan Svih svetih i Dušni dan očekujemo suho, iznadprosječno toplo i djelomice sunčano vrijeme. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 9°C do 12°C. Najviše dnevne od 17°C do 20°C. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. UV- indeks nizak i umjeren.

Ovo su neke stare pučke meteorološke izreke vezane uz blagdan Svih svetih:

  • Svi sveti mrzli dan, Božić u ledu okovan.
  • Ako Sve svete kiša namaka, debeo snijeg nas čeka.
  • Sunčani Svi sveti, obilje žira i žita ljeti.

Ako je vjerovati izrekama onda će Božić biti bez leda, zima bez “debelog” snijega i obilje žira i žita u 2021. godini.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content