Zanimljiv i neizvjestan derbi između ŽKK Virovitice Z-17 i ŽKK Bistre pripao gošćama

U Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici odigrana je derbi utakmica košarkašica do 17 godina starosti između košarkašica ŽKK Virovitice i košarkašica ŽKK Bistre iz Molvi.

Uvod je pripao Virovitičankama koje su nakon početnog ispitivanja snaga uskoro povele 13:8. Mia Deskar u tri je navrata spretno probila obranu gošći, a kao posljedica odlične tranzicije u strijelce su se upisale i sestre Kozlinger. Pod košem je dominirala Lucija Cindrić, a gotovo bezgrešna u dodavanjima bila je Iva Kurjančić. Sve je to rezultiralo minutom odmora trenera Bistre i tada kao da je ponestalo koncentracije domaćim igračicama.

Iako odlične u obrani, u napadu je nekoliko lopti ”završilo u bunaru” te su se gošće vratile u utakmicu, a četvrtina završila sa minimalnim vodstvom djevojaka iz Molvi. U drugoj četvrtini nastavilo se je igrati koš za koš. Niti jedna ekipa nije imala snage za bijeg na više od tri koša razlike. Pri kraju se ipak dogodilo nešto što je trener domaćih Robert Fritz najmanje želio, četvrta osobna pogreška Lucije Cindrić. Problem je Bio tim veći jer je njezina sestra Lana, koja bi ju na prošlim utakmicama uspješno zamjenjivala, prošli vikend ozlijedila prst te nije konkurirala za derbi.

Gledatelji koji su susret zbog epidemiološke situacije gledali kroz staklo na dvorani nervozno su vrtili glavom svjesni problema. Hrabre Virovitičanke nastojale su odličnom obranom nadomjestiti ovaj problem i održavati blagu prednost. Tako su u drugi dio domaće igračice krenule sa tri koša prednosti, a kada je gostujuća najbolja igračica Lea Huđek napravila četvrtu osobnu pogrešku vratio se osmijeh na lica domaćih navijača.

Trener Fritz odlično je prepoznao problem gošći te Niki Kozlinger naložio da igra na Huđek što je rezultiralo sa nekoliko njenih koševa i velikih 7 koševa prednosti pri kraju treće četvrtine. Bila je to najbolja dionica domaćih. Lea Kozlinger i Ema Marjanović odigrale su svoje najbolje utakmice ove sezone. Djevojke su izgarale na terenu i kada se činilo da će utakmica krenuti u mirnu fazu i pobjeda ostati u Virovitici uslijedio je vjerojatno ključni trenutak.

Nekih petnaestak sekundi do kraja treće četvrtine Virovitičanke su ukrale jednu loptu i umjesto da smire situaciju i odigraju dugi napad i odu na 9 koševa razlike, istu su uskoro prodale. Uslijedila je brza kontra za Leu Huđek koja tricom gošće vraća u život i 60:56 na kraju treće četvrtine.

Da nesreća ne dolazi sama, uskoro je petu osobnu pogrešku napravila Mia Deskar i voda je krenula na mlin gošći. Dvije izgubljene lopte Ive Kurjančić i gubitak kreacije u igri posebno
su motivirale talentiranu Huđek da sa tri trice utakmicu u potpunosti preokrene na drugu stranu. Posljednju priliku Virovitičanke su imale nakon dva lijepa prodora Nike Kozlinger i
smanjenja na samo tri koša zaostatka no dva napada završila su bez realizacije dok je nakon prekršaja raspoložena Huđek mirno pospremila šest slobodna bacanja prema najvećoj razlici gošći i konačnoj pobjedi 87:79.

-Bio sam uvjeren da možemo dobiti ovu utakmicu, no nedostajalo nam je prvenstveno iskustva. Mi smo najmlađa ekipa u ligi i to je danas bilo presudno jer u trenucima kada se lomio rezultat nije bilo dovoljno koncentracije. Na kraju mogu samo konstatirati da se u ženskoj košarci rijetko gube utakmice kada ekipa u ovom uzrastu postigne gotovo 80 koševa uz velik broj lijepih poteza i preciznih ubačaja. Šteta što nema navijača na tribinama jer su danas mogli uživati u jednoj neizvjesnoj utakmici koja je ujedno i lijepa za oko- rekao je nakon utakmice strateg domaćih Robert Fritz.

ŽKK Virovitica nastupile su: Nika Kozlinger 26, Ena Ištvanović, Lucija Cindrić 16, Lea Kozlinger 12, Martina Sabo, Ema Marjanović 6, Mia Deskar 16, Nika Pavelić, Marta Leda Kalaš i Iva Kurjančić 3.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content