Grad Osijek čeka ponovno zaduženje za Kopiku, I. Radić: Pozivam gradsku upravu da počne ozbiljno raditi na ovom projektu

Grad Osijek čeka ponovno zaduženje zbog loše planirane investicije obnove i dogradnje bazenskog kompleksa Kopakabana, ustvrdio je saborski zastupnik Ivan Radić koji je zajedno s predsjednikom Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Željkom Kovačevićem, održao jučerašnju press konferenciju upravo na Lijevoj obali grada.

-Popularno osječko kupalište Kopika ove je godine zatvoreno zbog najavljene rekonstrukcije za koju je dignut kredit od 15 milijuna kuna. No, do najavljenih građevinskih radova nije došlo, a nisu predočene ni faze ni dinamika radova, unatoč našim zahtjevima. Tek smo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća saznali kako radovi na Kopici neće koštati 15 milijuna kuna nego 50 milijuna, ukoliko i to bude zadnji iznos – rekao je Radić izražavajući nezadovoljstvo i zabrinutost za iduću kupališnu sezonu, ali i cjekupnu postojanost projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-Nevjerojatno je da se zatvore bazeni, krene u rekonstrukciju, a da mi ne znamo kako treba izgledati projekt Kopike od 15 milijuna odnosno 50 milijuna kuna. Posebno je zabrinjavajuće što u gradu ovu razliku sredstava nisu osigurali. Znaju da im nedostaju sredstva, a od koga i kako će ih dobiti ne znaju. Pozivam gradsku upravu da počne ozbiljno raditi na ovom projektu i da konačno predoče plan i dinamiku radova na obnovi Kopike – dodao je Radić.

Radić je također najavio mogućnost sudjelovanja Hrvatskih voda u ovom projektu te predložio uređenje obale odnosno plaža na Dravi. Time bi se zaokružila jedna cjelina jer bi uz obnovljene bazene kupači uživali i na plaži, što je i bila tendencija svih ovih godina, ali je ostala neostvarena, posebice kad je u pitanju neuređena plaža.

Prema riječima Željka Kovačevića, Hrvatske vode će pokrenuti procedure, ishoditi potrebne suglasnosti i dozvole kako bi do iduće kupališne sezone nasipali pijeskom postojeću plažu na Kopakabani. Time će se podići kvaliteta kupanja i sigurnosti kupača u rijeci Dravi, koja će Osječanima i Osječankama s obzirom na dinamiku radova na obnovi bazena, biti jedino mjesto osvježenja u vrućim ljetnim mjesecima.

(www.icv.hr, tj)