HGSS slavi 70 godina: Pogledajte video u kojemu članovi HGSS Stanice Orahovica otkrivaju savjete o sigurnom odlasku u prirodu

Ove godine koja je obilježena pandemijom koronavirusa, oni bez pompe i gotovo nezamjetno slave čak 70 godina postojanja. Riječ je o neprofitnoj udruzi koja okuplja volontere velikog srca, a koji će po kiši, vrućini, stijeni, u moru, na planini, u pećini, rijeci, tamo gdje se rijetki usude, potražiti i spasiti osobu u nevolji.

Besplatno će izdvojiti svoje vrijeme, znanje, uložen trud u osposobljavanje, svoju snagu i izdržljivost kako bi pomogli izgubljenima i unesrećenima diljem Hrvatske. Pogađate, riječ je o HGSS-u, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, koja na području Virovitičko-podravske županije djeluje kroz Stanicu Orahovica i koja svoju bazu gradi u Virovitici (nekad stara kožara u Bogdanićevoj ulici).

U povodu ove velike obljetnice, snimili smo prilog u kojemu na jednome mjestu daju savjete svim zaljubljenicima u prirodu i planinarima o tome što im je nužno prilikom odlaska u prirodu.

(www.icv.hr, foto i video: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content