Ina počinje sa seizmičkim mjerenjima na području Virovitice i Suhopolja

INA je poslala obavijest o izvođenju seizmičkih mjerenja u svrhu istraživanja potencijalnih resursa ugljikovodika na poljoprivrednom i šumskom području općina i gradova Đulovac, Grubišno polje, Suhopolje, Veliki Grđevac i Virovitica.

Aktivnosti će se provoditi svaki dan u tjednu, 12 sati te će trajati do kraja travnja 2021. Također, iste aktivnosti INA već provodi na području općina i gradova: Crnac, Čačinci, Čađavica, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Mikleuš, Nova Bukovica, Viljevo, Zdenci, Orahovica i Slatina. Aktivnosti će na spomenutim lokacijama trajati do sredine prosinca 2020., svaki dan u tjednu, s mogućnošću produžetka njihova trajanja uslijed nepovoljnih vremenskih prilika. Radove izvodi ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun uz stalni stručni nadzor radnika Ine.

Eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja, procjenjivat će komisija sastavljena od predstavnika INA-e i predstavnika mjesnih odbora već za vrijeme radova ili odmah nakon njihovog završetka. Vlasnici zemljišta i nekretnina o tome će biti na vrijeme obaviješteni, a eventualnu štetu nadoknadit će INA.

– Stanovnike molimo za razumijevanje te da ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu, a eventualne krađe i oštećenja INA je dužna prijaviti nadležnim institucijama – kažu iz INA-e.

Ovo istraživanje provode u okviru potpisanog ugovora s Vladom Republike Hrvatske za istražno područje Drava-03.

(www.icv.hr, INA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content