Na području VPŽ 12 novih slučajeva: U OB Virovitica hospitalizirano 17 pacijenata, a u Osijeku na respiratoru su četiri osobe

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, a koji se odnose na uzorke od 31. listopada i 1. studenog (poslano je na analizu njih 96), deset briseva je u obradi, a 13 je novoinficiranih osoba virusom SARS-CoV-2, od čega jedna osoba nije s područja naše županije, već je iz Grubišnog Polja, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Od 12 zaraženih s područja VPŽ, devet je muškog, a tri su ženskog spola. Devetero ih je srednje, a troje starije životne dobi, svi s blažim simptomima COVIDA-19. Zaraženi dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Slatina (4), Virovitica (2), Pitomača (2), Špišić Bukovica (2), Sopje (1), Nova Bukovica (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih dvoje nisu s područja VPŽ, već iz Grubišnog Polja i Osijeka. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 757 osoba. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content