NOVE MJERE Ograničavaju se okupljanja na 25 osoba, zatvaraju se noćni klubovi, kafići rade do 22 sata

Nacionalni stožer objavio je nove podatke o koronavirusu. Ministar Davor Božinović predstavio je nove mjere koje stupaju na snagu danas u ponoć i trajat će do 15. prosinca, Večernji.hr.

Imamo 2958 novozaraženih, izvijestili su na presici Stožera. Preminulo je 57 osoba.

– Možemo reći da se približno zadržavamo na istim brojkama. Imamo 14 dnevnu stopu incidenciji 837, 7 što nas stavlja na 22 mjesto EU. Imamo 29, 7 pozitivnih u ukupnom broju tetsiranih – kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunsolav Capak.

– Nismo ostvarili pad a pad je bitan. Već desetak dana najavljujemo da ako nema pada u ovom tjednu, da će Stožer razmotirit nove mjere. Te mjere su dogovorene – dodaje.

– Ograničenje okupljanja na 25, ograničenje osoba na svadbenim svečanostima na 15 ljudi, na pogrebima najviše 25 osoba, ograničenje privatnih svečanosti na 10 osoba, sportska natjecanja bez gledatelja uz pridržavanje mjera, obustava rada ugostiteljskih objekata poput noćnih klubova i barova, casina i automat klubova. Ugostiteljski objekti radit će do 22 sata – kazao je Božinović.

Ugostiteljski objekti moraju napisati kao i sve trgovine koliko najviše ljudi može biti unutar prostora. Za razna sniženja, popuste, blagdanske rasprodaje, neka uvedu dodatne mjere.

– Od 22 sata do 6 ujutro zabrana je prodaja alkohola – dodao je Božinović. U subotu u ponoć stupaju na snagu nove mjere i trajat će do 15. prosinca. Provedbu mjera kontrolirat će civilna zaštita, policija, inspektorat i Stožer.

Stožer je donio i odluku kojom se uvode strože mjere za Varaždinsku i Osječko-baranjsku županiju i Daruvar. U Varaždinskoj se zabranjuju sva javna događanja i okupljanja na otvorenom na kojima je više od 20 osoba, zabrana svih okupljanja u zatvorenom, zabrane rada svih ugostiteljskih objekata, obustava izložbi, sajmova, sportskih natjecanja, korištenja sportskih terena. Odluke stupaju na snagu danas.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content