Policija za vikend najavila veliku akciju kontrole vozača pod utjecajem alkohola: Ove godine svaki peti počinitelj prometne nesreće bio pod utjecajem alkohola

Od početka ove godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske je kod 73 počinitelja prometnih nesreća utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u nedozvoljenoj koncentraciji ili su odbili alkotestiranje, što znači da je gotovo svaki peti počinitelj prometne nesreće upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba smrtno stradala, a teško i lako je ozlijeđeno po 15 osoba.

– Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda i sljedećeg tjedna, kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom Martinje na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina – kažu iz policije i najavljuju da će od petka, 6. studenog, odnosno tijekom predstojećeg vikenda i sljedećeg tjedna prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola.

– Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće – dodaju.

Osim najavljenog pojačanog nadzora upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i svakoga vikenda vršit će se i pojačani nadzor upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, kao i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Akcija na području Policijske postaje Orahovica usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila će biti provedena u petak, 6. studenog od 10 do 18 sati, a u noći subota / nedjelja, 7./8. studenoga od 20 do 04 sata će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content