Predsjednik orahovačke Udruge navijača Dinama Damir Najmenik dobio veliko priznanje GNK-a Dinamo

Kao najtrofejniji hrvatski nogometni klub koji je stekao brojne uspjehe na nacionalnoj i europskoj razini tijekom posljednjih desetljeća, GNK Dinamo već niz godina provodi brojne društveno odgovorne projekte na razini lokalne zajednice.

Godinama pomaže udrugama, institucijama, a posebno je aktivan u pomoći u humanitarne svrhe. U tom je cilju od ove godine s radom započela zaklada “Nema predaje” koja ima cilj kroz programe i aktivnosti svima približiti nogomet, kao i iskoristiti sve mogućnosti koje nogomet pruža igračima, trenerima, djelatnicima, navijačima, članovima, povjerenicima, legendama kluba, socijalno ugroženim skupinama te cijeloj lokalnoj zajednici.

Ova vijest bila je proteklih dana vijest dana, a Slavonija, točnije Orahovica, u ovoj priči ima ekskluzivu i veliku čast. Naime, orahovački povjerenik i predsjednik udruga navijača Dinama Damir Najmenik je izabran u Upravni odbor Zaklade kao predstavnik svih hrvatskih povjerenika i članova i to isključivo po želji Uprave GNK Dinamo.

0411najmenikzaklada
Igor Kralj, Marko Prpić/Pixell

Naravno, ovaj izbor ima svoju pozadinu. Damir Najmenik, uz činjenicu kako je jedan od najuspješnijih Dinamovih povjerenika u Hrvatskoj, 12 godina je predsjednik Udruge navijača Dinama Orahovica, jedine takve u Hrvatskoj koje sve te godine iznimno aktivno djeluje i humanitarno.

Tako je Udruga organizirala 10 plavih noći i svaka je imala akciju pod nazivom ”Plavo srce” s koje su sredstva išla ljudima u potrebi. Udruga je pomogla bolesnoj učenici orahovačke srednje škole Nikolini Madavić, bolesnom Hazimu Yahyi, teško ozlijeđenom navijaču Dinama Marijanu Šimiću, Dječjem vrtiću ”Palčić” Orahovica, Domu za stare i nemoćne ”Vedri dani” Orahovica, invalidu Draženu Kaltenbaheru, Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica, samohranoj majci dvoje malodobne djece, jednoj obitelji u potrebi te obitelji Brekalo iz Duge Međe u teškoj socijalnoj situaciji.

0411najmenikzaklada 1
Igor Kralj, Marko Prpić/Pixell

Isto tako Udruga je donirala sredstva za obitelji poginulih kornatskih vatrogasaca, stradale u poplavljenoj Slavoniji, obnovu vukovarskog vodotornja i djecu Vukovara, obnovu orahovačke župne crkve, za malog bolesnog Orahovčanina Marka Bogdanića, bolesnu Barbaru Kecman i uvijek je tu za pomoći koliko može. Sve akcije osmislio je predsjednik Damir Najmenik i to je GNK Dinamo i prepoznao.

– Udruga od svog osnivanja želi pokazati kako moraju izgledati i ponašati se pravi navijači jednog kluba. Mi navijamo samo srcem, glasom i šalom i uvijek smo uz svoj Dinamo. Otkako smo osnovani, od prvog sastanka predsjedništva Udruge, dogovoreno je da koliko god možemo djelujemo humanitarno. Puno je toga uspjelo i presretni smo što smo uspjeli nekome pomoći. Iznimno sam ponosan što sam postao dio ove Zaklade, a sve to zasluga je i svih vrijednih članova naše Udruge koji su zajedno sa mnom odradili velik posao. Zaklada je dokaz koliko je Dinamo velik klub i zapravo je ogromna čast biti dio ove priče te zasigurno neprocjenjiv motiv više da osobno, ali i kroz Udrugu svi zajedno dajemo maksimalno za Dinamo i pomoć onima kojima je to potrebno. Udruga navijača Dinama Orahovica je među prvima donirala određena sredstva Zakladi i siguran sam da je ovo početak jedne velike ljudske i sportske priče – rekao je Damir Najmenik član Upravnog odbora zaklade ”Nema predaje”.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content