Predsjednik orahovačke Udruge navijača Dinama Damir Najmenik dobio veliko priznanje GNK-a Dinamo

Kao najtrofejniji hrvatski nogometni klub koji je stekao brojne uspjehe na nacionalnoj i europskoj razini tijekom posljednjih desetljeća, GNK Dinamo već niz godina provodi brojne društveno odgovorne projekte na razini lokalne zajednice.

Godinama pomaže udrugama, institucijama, a posebno je aktivan u pomoći u humanitarne svrhe. U tom je cilju od ove godine s radom započela zaklada “Nema predaje” koja ima cilj kroz programe i aktivnosti svima približiti nogomet, kao i iskoristiti sve mogućnosti koje nogomet pruža igračima, trenerima, djelatnicima, navijačima, članovima, povjerenicima, legendama kluba, socijalno ugroženim skupinama te cijeloj lokalnoj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ova vijest bila je proteklih dana vijest dana, a Slavonija, točnije Orahovica, u ovoj priči ima ekskluzivu i veliku čast. Naime, orahovački povjerenik i predsjednik udruga navijača Dinama Damir Najmenik je izabran u Upravni odbor Zaklade kao predstavnik svih hrvatskih povjerenika i članova i to isključivo po želji Uprave GNK Dinamo.

Igor Kralj, Marko Prpić/Pixell

Naravno, ovaj izbor ima svoju pozadinu. Damir Najmenik, uz činjenicu kako je jedan od najuspješnijih Dinamovih povjerenika u Hrvatskoj, 12 godina je predsjednik Udruge navijača Dinama Orahovica, jedine takve u Hrvatskoj koje sve te godine iznimno aktivno djeluje i humanitarno.

Tako je Udruga organizirala 10 plavih noći i svaka je imala akciju pod nazivom ”Plavo srce” s koje su sredstva išla ljudima u potrebi. Udruga je pomogla bolesnoj učenici orahovačke srednje škole Nikolini Madavić, bolesnom Hazimu Yahyi, teško ozlijeđenom navijaču Dinama Marijanu Šimiću, Dječjem vrtiću ”Palčić” Orahovica, Domu za stare i nemoćne ”Vedri dani” Orahovica, invalidu Draženu Kaltenbaheru, Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica, samohranoj majci dvoje malodobne djece, jednoj obitelji u potrebi te obitelji Brekalo iz Duge Međe u teškoj socijalnoj situaciji.

Igor Kralj, Marko Prpić/Pixell

Isto tako Udruga je donirala sredstva za obitelji poginulih kornatskih vatrogasaca, stradale u poplavljenoj Slavoniji, obnovu vukovarskog vodotornja i djecu Vukovara, obnovu orahovačke župne crkve, za malog bolesnog Orahovčanina Marka Bogdanića, bolesnu Barbaru Kecman i uvijek je tu za pomoći koliko može. Sve akcije osmislio je predsjednik Damir Najmenik i to je GNK Dinamo i prepoznao.

– Udruga od svog osnivanja želi pokazati kako moraju izgledati i ponašati se pravi navijači jednog kluba. Mi navijamo samo srcem, glasom i šalom i uvijek smo uz svoj Dinamo. Otkako smo osnovani, od prvog sastanka predsjedništva Udruge, dogovoreno je da koliko god možemo djelujemo humanitarno. Puno je toga uspjelo i presretni smo što smo uspjeli nekome pomoći. Iznimno sam ponosan što sam postao dio ove Zaklade, a sve to zasluga je i svih vrijednih članova naše Udruge koji su zajedno sa mnom odradili velik posao. Zaklada je dokaz koliko je Dinamo velik klub i zapravo je ogromna čast biti dio ove priče te zasigurno neprocjenjiv motiv više da osobno, ali i kroz Udrugu svi zajedno dajemo maksimalno za Dinamo i pomoć onima kojima je to potrebno. Udruga navijača Dinama Orahovica je među prvima donirala određena sredstva Zakladi i siguran sam da je ovo početak jedne velike ljudske i sportske priče – rekao je Damir Najmenik član Upravnog odbora zaklade ”Nema predaje”.

(www.icv.hr, vg)