Preminuo Vojo Božić, dugogodišnji odgajatelj u Učeničkom domu u Virovitici

Preminuo je Vojo Božić, dugogodišnji odgajatelj u Učeničkom domu u Virovitici i suradnik Informativnog centra Virovitica. Dirljivu objavu koju su mu posvetili djelatnici i učenici Doma, prenosimo u cijelosti:

– Dragi učenici, roditelji i prijatelji Doma!

S tugom vas obavještavamo da nas je u ponedjeljak 30. studenoga 2020., u 63. godini života, napustio naš dragi odgajatelj i kolega Vojo Božić.

Vojo Božić rođen je 27. prosinca 1957. u Daruvaru. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu te je 1. listopada 1981. diplomirao pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Učeničkom domu u Virovitici radio je od 1. prosinca 1999. na radnom mjestu odgajatelja, a 13. travnja 2017. promoviran je u zvanje odgajatelj mentor.

Kao odgajatelj bio je vrlo predan i stručan u radu. Volio je svoj posao te svoje učenike, koji su mu uvijek bili na prvom mjestu. Najviše je uživao u razgovoru s mladima, prenoseći na njih svoje znanje i iskustvo, a oni su mu vjerovali i vrlo često mu se povjeravali. Učenike je poticao na postizanje što boljega uspjeha u školi kako bi im u životu bilo lakše jer je ulaganje u obrazovanje smatrao ključnim za uspjeh svake osobe. Imao je brojne interese i hobije, a ljubav prema njima nesebično je dijelio sa svojim učenicima i kolegama. Bavio se novinarskim radom, volio je fotografiju i odlično je baratao informatičkim područjem, a ljubav prema Esperantu seže još iz studentskih dana. Volio je biljke te je s mnogo ljubavi i pažnje uređivao svoju okućnicu. Učenike je s lakoćom svakodnevno animirao na kreativno izražavanje te time doprinosio vizualnom identitetu i duhu ustanove. Svoje kreativne ideje učenici su vrlo uspješno realizirali pod mentorstvom odgajatelja Voje Božića te su postizali zapažene rezultate na natjecanju učeničkih domova, Domijadi.

v2

Odgajatelj Vojo Božić bio je prije svega dobar čovjek, spreman poslušati i savjetovati. Njegov vedar duh svima će nam nedostajati, a komadić naših srca zauvijek odlazi s njim.

Počivao u miru Božjem! Obitelji iskrena sućut,

ožalošćeni učenici i djelatnici Učeničkog doma – stoji u objavi.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content