“Pune ruke posla” za osječku policiju: Uklonili ručnu bombu M-75 i evidentirali čak 162 prekršaja

foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr

Jučer (nedjelja) je u Osijeku, 39-godišnjak uz obalu rijeke Drave pronašao odbačenu ručnu bombu M-75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske je bombu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo, izvijestili su danas iz osječke policije.

Dodali su kako akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza” još traje, a policiju se o namjeri predaje bilo koje vrste oružja može obavijestiti na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-Stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu, opasna sredstva će preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – ističu u priopćenju.

Protekli vikend službenici PU osječko-baranjske imali su “pune ruke posla”. Evidentirali su ukupno 162 prekršaja od čega 86 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 55 ostalih prekršaja.

U razdoblju od 20. do 22. studenog na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 19 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 18 vozača osobnog automobila i 1 vozač teretnog automobila.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. studenog u 00,20 sati u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 36-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke, a izmjereno mu je alkohola 1,87 grama po kilogramu, te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Belog Manastira koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

(www.icv.hr, tj, PU osječko-baranjska)