Sopjanski vatrogasci bogatiji za još jedno vatrogasno vozilo dovezeno iz austrijskog Tirola

Krajem veljače 2020. godine svečano je otvoren obnovljeni Vatrogasni dom u Sopju. U sklopu radova energetske obnove uređeno je i spremište za vatrogasna vozila DVD-a Sopje, te su se stekli svi uvjeti za nabavku novih.

Proteklog vikenda u Sopje je putem donacije iz austrijskog Tirola stiglo tehničko vatrogasno vozilo, koje će umnogome pomoći sopjanskim vatrogascima pri intervencijama.

Po vozilo u Tirol, uz operativnog zapovjednika DVD-a Sopje Josipa Špoljarića, predsjednika Vatrogasne zajednice općine Sopje Vladu Rastiju i zapovjednika Javne vatrogasne postrojba Slatina Stjepana Venusa, išao je i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

125398765 648494499166613 6957302879815731698 n

– Ovim vatrogasnim vozilom ojačat ćemo naše vatrogasne snage u svim intervencijama koje budu stavljene pred njih. Vozilo je opremljeno s dosta opreme koja će vatrogascima zasigurno pomoći na intervencijama. Zahvalio bih se zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Slatina Stjepanu Venusu što je išao s nama u austrijski Tirol po vozilo, kao i našem Sopjaninu Robertu Brezovčanu koji nam je bio prevoditelj – istaknuo je općinski načelnik Androš.

Kako bi i novopristiglo vatrogasno vozilo bilo adekvatno smješteno, odmah su danas, prvog radnog dana u tjednu, započeli radovi uređenja pristupa garaži.

(www.icv.hr, adf; Foto: DVD Sopje)

[g-gallery gid=”612637″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content